ЯКИЙ КОЛІР ФАСАДУ ПІДІЙДЕ ВАШОМУ ДОМУ

Найбільше в будинку спочатку приваблює зовнішній вигляд, тобто фасад. Саме по ньому ми найчастіше оцінюємо будівлю, її правильний та якісний устрій – це і економія коштів у майбутньому, і естетика. Фасадні матеріали та типи обробки різноманітні, їх вибирають відповідно до особистих уподобань, а також так, щоб тип матеріалу дозволив відтворити бажаний стиль на фасаді. Як і будь-який інший вид фінішної обробки, він схильний до моди.

Оздоблення фасаду та його вибір

Серед інших матеріалів особливо виділяється фасадна декоративна штукатурка, яка відмінно поєднується з усіма іншими матеріалами, зокрема деревом та каменем. Якщо уважно подивитися, з чого складається фасадна штукатурка, то можна побачити, що це сполучне, в якому містяться компоненти, їх відносний рух і утворює візерунки на поверхні.

Фасадні фарби – додатковий елемент оздоблення

Щоб згодом штукатурка не потріскалася, а також мала приємніший вигляд, її фарбують. Фасадна фарба – загальна назва різних складів, які мають кілька спільних рис:

  • висока стійкість до ультрафіолету,
  • атмосферостійкість.


На даний момент до вимог по фасадних фарб додалося ще одне – покриття має бути проникним для водяної пари. Це дозволяє виводити надлишки вологи назовні, а, отже, збільшує кількість циклів заморожування та розморожування. Вибір лакофарбового покриття для фасаду повинен починатися з оцінки типу матеріалу, що покривається, якщо це штукатурка, слід оцінити склад відповідної фарби, а потім і її колір.

Колір фасадної фарби

Від колірного рішення залежить сприйняття зовнішнього вигляду будинку. Вибравши фарбу, обов’язково ознайомтеся, який продукт перед вами. Фасадні фарби зустрічаються у двох видах:


Другий вид найчастіше має на увазі те, що конкретна фарба з певної колекції забарвлюється в тон за каталогом. Саме його слід оцінювати, якщо вам подобається склад даної фарби. Серед різноманітності відтінків та кольорів можна вибрати яскравий соковитий або навпаки пастельний, спокійний. Вибір інтенсивного, насиченого відтінку може бути зумовлений бажанням:

  • поєднати колірне рішення з кольором матеріалу покрівлі,
  • для того, щоб відтінити світле оздоблення вікон, дверей і т.д..


Серед найпопулярніших яскравих фасадних фарб: синя, жовта, червона, помаранчева, рожева, зелена. Пастельні відтінки частіше близькі до жовтого та блакитного відтінків, сюди ж можна віднести всі види бежевого. Вважається, що яскраві фарби на фасаді, особливо в Україні, де сонце більшу частину року агресивно впливає на оздоблення зовні будівлі, вигоряють швидше. Тому пастельні тони в обробці тут переважають, крім іншого, вони дозволяють робити часткове фарбування. Відомо, що сонячна сторона вигоряє в два-три рази швидше за інших. Світлі відтінки не дають яскраво вираженого розмаїття між оновленою поверхнею та іншими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.