ДВА ВИДИ ОБШИВАННЯ ІНСТАЛЯЦІЇ УНІТАЗА

Вибір між інсталяцією для унітаза і моделлю типу компакт завершено, але залишається вирішити ще кілька важливих питань, серед яких є такий: який спосіб зашити її вибрати гіпсокартоном? Виявляється, більшість тих, хто вибрав саме інсталяцію, підвісний унітаз або не думали про це, або вже знають, як має виглядати санвузол після ремонту. У будь-якому випадку важливо знати, що є два види обшивки інсталяцій унітаза.

Типи обшивки інсталяцій для унітаза

Спочатку перевага даного конструктивного рішення у ванній кімнаті саме полягала в тому, щоб частина унітаза – зливний бачок, а також труби з’єднання з каналізацією сховати за гіпсокартонною стіною. Таким чином, всі елементи залишалися такими ж функціональними, дизайн ставав лаконічнішим. Зараз для економії простору застосовують ще один метод, тепер їх два:

  • інсталяція унітаза закривається гіпсокартоном разом зі всією стіною;
  • вона обшивається коробом, тобто частково.

Інсталяція унітаза в коробі

Хтось може сказати, що другий метод не є логічним, але є деякі плюси, від яких важко відмовитися. Перший і головний, зашиваючи інсталяцію в короб, можна отримати значну за обсягом, але невелику по глибині площу навколо неї. Все місце, яке залишається можна використовувати на свій розсуд, часто там розмішають шафи, відкритіші за полицю. Другий позитивний момент: обшивка коробом має менші розміри, отже може бути демонтована значно простіше, що часом потрібно. Короб утворює поличку, для покращення її експлуатаційних якостей, а також простого рішення з кутами плитки, рекомендуємо накрити цю ділянку дерев’яною полицею.


Крім того, такий спосіб підходить при монтажі її до підлоги, напівстіна розмежовує простір. Є установки унітаза, де кнопка розміщується зверху короба, це також важливо враховувати при підборі типу монтажу.

Коли інсталяція унітаза зашита гіпсокартоном

Звичайно, якщо інсталяція втоплена в стіну, а гіпсокартонна віддалена від несучої всього на десяток сантиметрів, а може менше, перевага віддається рівної, гладкій обшивці гіпсокартоном. Плюс тут у тому, що стіна одночасно виглядає гармонійніше, простір не перевантажений переходами, які зменшують його візуально. Укладання плитки на рівну поверхню простіше, ніж на поверхню короба під інсталяцію, немає гострих кутів, про які можна травмуватися..


Найчастіше вибір способу обшивки гіпсокартоном вибирається на основі побачених фотографій, при цьому плюси і мінуси кожного методу неясні, тому даний огляд допоможе розібратися в тому, в якому випадку один тип буде вигідніше іншого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.