КРІПЛЕННЯ ДЛЯ ПІДВІСНОЇ СТЕЛІ

Вирівнювання стелі, утворення простору для розміщення електричних та освітлювальних приладів, різного обладнання – функції підвісної стелі. Конструктивно він складається з каркасу та елементів, що вирівнюють.

Їх, у свою чергу, може бути безліч, саме за назвою елемента, що вирівнює, називають підвісну стелю:

Застосування системи підвісів

Кожен із перерахованих видів підвісної стелі має свої особливості, сферу застосування, а також подібність. Принцип формування каркаса всім його різновидів приблизно однаковий. Він складається з поздовжніх та поперечних профілів, що відрізняються залежно від різновиду стелі, а також підвісів. Найчастіше підвіси називають кріпленнями для підвісної стелі. Найбільш популярний вид кріплень каркасу стелі – підвіси: спиця-гачок та спиця-петля. Назву вони отримали через свої, подібні до даного швейного інвентарю, форми.

Підвіс-петля для стелі

Сталеві тонкі дротики мають вигини у вигляді петлі, гачка. При цьому сама спиця знаходиться в пружинному або анкерному підвісі, вибір різновиду залежить від конкретних завдань. Одна частина кріплення закріплюється в чорнову стелю. Для надійного з’єднання правильніше вибрати анкер-клин, який з’єднує спицю-петлю та стелю. Петля для фіксації згинається під кутом до спиці приблизно дев’яносто градусів. Якщо застосовується пружинний підвіс, спиці збираються в систему до монтажу. Для гіпсокартонних стель частіше вибирають анкерну, він навішується вже після кріплення спиці-петлі.

Підвіс-гачок для стелі

Нижня частина – спиця-гачок утримує напрямні, тим самим фіксуючи весь каркас. Важлива функція цього кріплення – можливість регулювання поверхні всього каркаса. Вона виконується за рахунок переміщення спиць в отворах пружинного та анкерного підвісу. Після повного вирівнювання каркаса монтують елементи, що вирівнюють, наприклад, гіпсокартонні листи. Деякі види напрямних допустимо кріпити спицями-гачками через наскрізні отвори, що є в них.


Дотримання правил та послідовності монтажу підвісних стель за допомогою спиць дозволяє досягти швидкого монтажу, оптимально точного вирівнювання площини підвісної стелі. Крім того, надійність кріплення, що утримує весь каркас, все ж дає можливість невеликого поздовжнього руху. Це необхідно для того, щоб конструкція компенсувала перепади, що виникають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.