РОБОЧІ РУКАВИЧКИ ТА ЇХ ПРИЗНАЧЕННЯ


Простота зовнішнього вигляду робочих рукавичок має обманювати, кожен різновид має власну історію та призначення. Серед інших видів засобів захисту до цього часто ставляться з найбільшою увагою. Вся справа у зрозумілих функціях та умовах, за яких рукавички захищають. Людині, що працює без рукавичок швидко стане зрозуміло, що вони захищають від:

  • бруду;
  • механічних пошкоджень: порізів, подряпин, проколів;
  • термічних ушкоджень, наприклад, опіків;
  • електрики.

Решта приймається на віру, тобто:

  • захист від бактерій, вірусів;
  • проникнення хімічних речовин, що викликають різні реакції;
  • зменшення ступеня травмування при серйозних механічних пошкодженнях.

З ЧОГО РОБЛЯТЬ РУКАВИЧКИ РОБОЧІ

Це складно перевірити і навряд чи захочеться комусь. Робочі рукавички, при правильному підборі можуть багато, саме тому їх видів така велика кількість. У більшості випадків їх розрізняють за застосовуваними матеріалами, від властивостей яких залежить призначення. Роблять робочі рукавички, до яких, до речі, належать і медичні, з наступних матеріалів:

  1. натурального та штучного каучуку,
  2. латексу,
  3. силікону,
  4. бавовни,
  5. неопрена,
  6. нейлону,
  7. нітрилу,
  8. шкіри, її різновиди спилка,
  9. полівінілхлориду.

Вони створені для видалення зайвої вологи з поверхні рук, збільшення зчеплення, гідроізоляції, термоізоляції, зниження ризику потрапляння на шкіру агресивних хімічних речовин, таких як продукти нафтопереробки, збудників захворювань. Все частіше застосовуються поєднання матеріалів: бавовна-пвх, нейлон-каучук, бавовна-спила та інші.

ОСОБЛИВОСТІ ПІДБОРУ РОБОЧИХ РУКАВИЧОК

Широке застосування робочих рукавичок стало можливим з розвитком їх конвеєрного виробництва, застосування культури носіння. Зараз вважається хорошим тоном мати одноразові засоби захисту для рук або ретельно підібрані особисті рукавички, наприклад, так роблять будівельники, чиї руки найбільше піддаються різним несприятливим впливам.

Їхні рукавички повинні бути багатофункціональні, відмінно сидіти на руці, захищати область кисті та зап’ястя. Одноразовими рукавичками найчастіше користується:

  • медичний персонал,
  • у косметологічних цілях,
  • співробітники клінінгових компаній,
  • кухарі та кондитери.

Правильний вибір висоти рукавички, її прилягання до кисті та руці, свобода рухів усередині та зовні – це особливості ергономіки засобів індивідуального захисту для рук. Їх важливо враховувати, особливо при роботах з різними різальними та колючими інструментами, у тому числі медичними, склом, електроінструментом. Найчастішими параметрами підбору вважають:

  1. діаметр долоні,
  2. її довжину,
  3. довжину манжети.

Перші два параметри відображені в маркуванні типу: M, L, XL, останній вказується окремо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.