ЗАСТОСУВАННЯ ГЕРМЕТИКА ПРИ ВСТАНОВЛЕННІ УНІТАЗА

З’єднання двох різних поверхонь завжди викликає складності, особливо, коли вони будуть на увазі, відчувати механічну дію. Є також вузли примикань, де необхідно, окрім іншого, отримати герметичність для запобігання витіканню рідин, проникненню в приміщенні неприємних запахів. Звичайно, йдеться про стикування такого сантехнічного обладнання, як унітаз, зі стінами, підлогою, трубами каналізації.

Герметизація з’єднання унітаза та поверхні

Унітаз є чашею з фаянсу, фарфору, матеріали мають велику жорсткість, при цьому крихкість. Встановлення його як на підлогу, так і за допомогою спеціальної інсталяції вимагає дотримання послідовності виконання. Деколи герметик може стати навіть заміною кріплення, коли немає можливості використовувати металеве кріплення через розташування труб каналізації, водопроводу безпосередньо під сантехнікою. Найчастіше для цього застосовують герметики, вони включають спеціальні компоненти пригнічують зростання цвілі, грибків. Такий вид називають санітарним.

Як застосовувати герметик при встановленні унітаза

Встановлюючи унітаз, використовуйте силіконові герметики, бажано вибрати прозорий або білий, це залежить від ваших уподобань, а також від кольору сантехніки. Перед встановленням самого унітазу здійснюється підключення, а також герметизація труб. Послідовність нанесення санітарних герметиків проста:

  • місце для встановлення розмічається;
  • потім крайка, що приєднується до поверхні, оглядається, зачищається від напливів;
  • поверхні знепилюються, знежирюються;
  • навколо розмітки наклеюється малярський скотч;
  • на край унітаза наноситься герметик;
  • він встановлюється, стикується з поверхнею;
  • надлишки складу видаляються після обприскування мильною водою;
  • вичікується час схоплювання.


Щоб знежирити поверхню, цілком можна взяти один з популярних розчинників для фарби. Надлишки герметика найпростіше видалити невеликим гумовим шпателем, бажано, щоб він був середньої жорсткості. Час схоплювання конкретного типу суміші вказується на упаковці. Видалити малярський скотч можна після повного висихання та візуальної перевірки стику. Всі ці процедури не дадуть самій чаші унітаза зрушуватись, а також потрапляти під неї пилу, воді. Якщо ви зіткнулися з тим, що необхідно навпаки, зняти унітаз, то можна це зробити за допомогою струни або будівельного ножа з тонким лезом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.