КИРПИЧИКИ – ТРЕНД В ОТДЕЛКЕ

Візуальні ефекти — основний принцип, на якому базується привабливість будь-якої обробки. Загалом будь-яка поверхня повинна привертати нашу увагу, при цьому рівно той час, щоб ми не почали помічати її недоліків. Застосовуючи будь-які елементи оздоблення, дизайнери намагаються зіграти на акцентуванні нашого мозку увагу на зміні світла і тіні, текстури та фактури.

Цегляна кладка — текстура та фактура

Цей прийом дозволяє при одних і тих же кольорах, матеріалах отримувати масу варіацій на тему: дизайн інтер’єру. На даний момент глянсові фасади меблів, рівні стіни змінилися на новий тренд – обробкою під цеглу. Слід уточнити, що популярністю користуються під цеглу:

  • фактура,
  • текстура.

Тобто, об’ємна плитка, що часто називається кабанчик, гіпсова цегла, що можна зробити самостійно за допомогою шпаклівки, а також шпалери з їх зображенням.
У кожного з цих видів оздоблення є власні позитивні сторони, про які слід знати. Безумовно, натуральна цегла задає тон у всьому, у тому як має падати світло, яка буде тінь, візуальний ефект від швів і навіть колір.

Плюси плитки у вигляді цеглинки

При цьому будувати стіни з цегли, при цьому не найдешевшої – складно, дорого. Тому, для великих простір все частіше вибирають об’ємні оздоблювальні матеріали, тут кілька забраних сантиметрів простору не стануть критичними. У кімнатах та інших приміщеннях великої площі будуть очевидні плюс: візуальний ефект цегляної кладки, водночас нівелюється мінус. Кладка з гіпсу, а також оштукатурена цегла — вкрай маркі, постійно упорядковувати стіни і одяг навряд чи буде комусь до душі.


Матеріали текстурні, найчастіше шпалери, плоска плитка з малюнком, наприклад, керамограніт – чудовий вибір для невеликих приміщень. Цегла на шпалерах дасть необхідний ефект, колір, але кожен сантиметр простору залишиться цілим і вільним. Крім цього, цегляна кладка на шпалерах не вимагатиме значних зусиль при монтажі. Прихований плюс: шпалери, що втратили свою актуальність, завжди можна замінити без особливих зусиль.

Чудові шпалери під цеглу

Хоча існує думка, що шпалери не здатні відобразити красу цегляної кладки, вона викликана застарілими знаннями. Сучасні вінілові, а також паперові шпалери типу дуплекс можуть надати, наприклад, стіні за узголів’ям вашого ліжка справжній вид лофта. Звичайно, шпалери підходять далеко не завжди, так не слід застосовувати їх там, де є стик холодних і теплих стін, як це зроблено в приєднаних лоджіях.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.