ПАПЕРОВІ ШПАЛЕРИ ТА ЇХ ВИБІР

Коли плюси в наявності, а на першому місці стоїть здоров’я тих, хто житиме в даному просторі – купуються саме вони – паперові шпалери. Дивлячись різні огляди про шпалери і технології їх виробництва, а також про те, що нині в моді, приходиш до висновку: все нове добре забуте старе. Прагнення до натуральності в обробці – досить дороге задоволення, при цьому папір відноситься одночасно до недорогих та екологічних матеріалів.

Дуплекс і симплекс – все про паперові шпалери

Паперові шпалери, звичайно ж, рекомендують у дитячу та спальню, при цьому вдумайтеся, як часто ви хочете робити ремонт? Багато хто приходить до висновку, що оновлення інтер’єру проводиться приблизно один раз на п’ять-десять років, тому паперові шпалери в їх сучасному варіанті – те що потрібно. Про матеріал не так багато інформації, просто тому, що метод виробництва досить проста. Спеціальна маса наливається на гарячий вал, після чого пресується. Далі полотно покривають малюнком із фарби. Таким чином, роблять вигляд званий симплекс або одинарні.


З’єднання двох аркушів, методом пресування за певним візерунком – дуплекс або подвійні паперові шпалери. Поверхня таких полотен рельєфна, їх складно відрізнити від спінених вінілових на вигляд. Різницю можна зрозуміти лише навпомацки, при натисканні тиснення по-різному відновлює форму. Цей тип паперових шпалер відмінно прикрашає нерівності стін, підвищує їхню шумоізоляцію. Їх застосовують як шпалери під фарбування, цікаво, що перефарбовувати можна навіть ті, що вже мають малюнок.

Екологічно чисті шпалери, що миються

До особливостей паперових шпалер часто відносять те, що вони вигорають або вбирають запахи. Це дійсно так, при цьому вони не виділяють повітря в процесі експлуатації шкідливих речовин, що набагато важливіше. Для тих, хто цінує чистоту і обходить цей тип лише тому, що для них протипоказане вологе прибирання, відкриємо секрет: є колекції, що включають паперові шпалери, що миються. Технологія пресування верхнього шару робить їх гладкішими і менш пористими, папір менше розмокає, що і дозволяє проводити прибирання.


Важливим плюсом таких шпалер є їх яскраві насичені тони, висока чіткість зображення. Саме з цієї причини більшість фотошпалер також відноситься до паперових. Існує тенденція, коли паперові шпалери з актуальним принтом використовують як особливий декор в акцентній зоні. Вибрали цікавий оригінальний принт, тоді залишається лише наклеїти їх на стіну. Пам’ятайте, хоча шпалери з паперу і промазуються клеєм, можна також заґрунтувати ним стіну, щоб полотна легше ковзали і краще приклеювалися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.