ЧИМ ЧИНИТИ ПОКРІВЛЮ ПОКРИТУ РУБЕРОІДОМ

Правильний температурний режим – показник, який впливає на якість багатьох робіт у будівництві та оздобленні, що у свою чергу позначається на часі експлуатації конструкції чи ділянки, де проводилися роботи. Температурний режим впливає на оздоблення та будівельні роботи всередині та зовні будівель.

Чинимо і оновлюємо плоску покрівлю

Однією з таких робіт вважається оновлення покрівель, сформованих за допомогою руберойду та рідких мастик. Щойно весна повністю вступить у свої права і настане погода без різких перепадів денних та нічних температур з мінімальною кількістю опадів – саме час зайнятися покрівлею.
Найчастіше після зими проводять профілактичні роботи власники плоских покрівель, серед них:

  • мешканці багатоповерхових будинків із плоскими дахами,
  • власники будівель з терасами та відкритими балконами,
  • автовласники, які мають гаражі типу бокс.

Матеріали для ремонту плоских покрівель

Секретом не вважається те, що багатоповерхові будинки рухаються разом із ґрунтом, нехай ці рухи і не видно людському оку, спільно з процесами заморозки та розморозки вони призводять до руйнування покрівельного покриття. Хоча робити повне перекриття – дороге і не надто ефективне заняття. Для точкового ремонту можна вибрати руберойд і відповідний вид мастики. Рулонні матеріали для покрівлі відмінно підходять для ремонту великих дірок та протяжних тріщин та розривів, примикань з великою протяжністю.

Мастики, серед яких виділяють:

  • бітумні (для фундаменту, для покрівлі),
  • гідроізоляційні,

найкраще підходять для складних криволінійних тріщин, розривів. Перевага мастик перед рулонними матеріалами для латок у їхній чудовій адгезії. До того ж можна варіювати кількість шарів, що наносяться, і їх товщину. Мастики захищають будівельні матеріали від руйнування, найчастіше каталізатором руйнування є вода у різних її станах. Рідкі мастики покривають поверхню, спосіб нанесення подібний до нанесення густої фарби. Таким чином, матеріал вважається гідроізоляційним. До будматеріалів, що захищаються, відносять:

  • дерево,
  • бетон,
  • метал.


Бітумні мастики розрізняють за місцем нанесення, про що виробник завжди повідомляє в інструкції чи назві. Пов’язано це з тим, що варіюється як сам склад, і його в’язкість. Мастики бітумні для фундаменту контактують з водою, при цьому основа може зазнавати тиску рідини, а також механічні впливи, коли вода має форму льоду або снігу. Вибираючи мастики, звертайте увагу, в якому вигляді її наносять у холодному чи гарячому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.