ПРОСТІ КРОКИ З ВИБОРУ СВІТЛОДНІОДНОЇ ЛАМПОЧКИ

Запитуючи, завжди хочеться отримати коротку відповідь і по суті, при цьому повна і дохідлива. Це стосується будь-якої сфери життя та, звичайно, простих побутових речей, що оточують нас повсюдно. Предметом може стати лампочка, а питанням – як її вибрати. Насправді, велика частина людей, які купують світлодіодні лампи вперше, а також роблячи це з певною регулярністю, свідчить про те, що система вибору ускладнилася в рази.

Декілька важливих критеріїв вибору світлодіодної лампочки

Якщо при виборі ламп розжарювання важливо було знати тип цоколя та необхідну потужність, то в енергозберігаючих лампах типу компактних люмінесцентних вже важливо було розумітися на більшій кількості параметрів. Світлодіодні лампочки затьмарили кількістю критеріїв та їх. На даний момент, цей тип лампи купується або за допомогою аналога, або через інтернет-магазин, що неймовірно комфортно.


Є кілька простих порад щодо вибору світлодіодних ламп, що полегшать життя. Ці поради можуть виглядати як картинки або текст, оцінити, що зручніше. Процес вибору світлодіодних лампочок можна розбити на етапи:

  • тип лампи (форма),
  • цоколь,
  • потужність,
  • температура свічення (тип світла),
  • розмір лампи.

Докладніше про параметри вибору світлодіодної лампи

Тип лампи, що його називають формою, впливає на кут освітлення, розкид цього показника в залежності від форми колби – суттєвий критерій. Кут свічення варіюється у цього виду лампочок від 50 градусів до 360, останній вигляд зовні нагадує звичайніший за лампу розжарення. Такий вид світлодіодних ламп називається філаментним. Важливий показник – потужність світлодіодної лампи, як відомо, її перевищення може позначитися на працездатності приладу та його безпеки. При цьому часто можна зустріти як переводять потужність світлодіодної лампи по відношенню до ламп розжарювання. Цю цифру часом збільшують, бажано як множник вибирати 7.


Цоколь світлодіодної лампи – саме з цією характеристикою найчастіше виникають складнощі. Цоколів досить багато видів, а в сучасній оселі на одне приміщення часто припадає від трьох до п’яти різних освітлювальних приладів. Вибір цоколя найпростіше робити в домашніх умовах, тому світлодіодні лампи так часто купують через інтернет..


Потужність світіння – то заради чого власне і купуються лампочки. Низьке енергоспоживання та високий ккд – причина підвищення популярності лампочок на світлодіодах. Цей показник особливо важливо знати, якщо продукт підбирається в житлове приміщення, в інших випадках вирішується, що важливіше економія або яскравість свічення. Температура світіння позначається на кольорі, що ми бачимо. Найбільш приємним для очей фізіологи називають м’яке жовте світло, з іншого боку, чим чіткіше хочете отримати освітлення, тим холодніше має бути світло. На фото розміщено приклад залежності температури свічення та відтінку світла.
Визначившись із усіма цими параметрами, дуже важливо оцінити лінійні розміри вибраного варіанта. Один і той же вид лампи може відрізнятися довжиною, шириною та діаметром колби. Лампочка просто може бути більшою або меншою за ту, яка була до цього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.