ЗАГОТОВЛЮЄМО ДРОВА ДЛЯ ВЕСНЯНИХ ШАШЛИКІВ

Сонце світить яскравіше, калюж все менше і земля підсохла, отже незабаром час перших весняних виїздів на природу. Це актуально для всіх, навіть для тих, кого захоплюють більше справи городні. Звичайно, цілком можна відпочити і неподалік власного будинку, якщо у вас є власне подвір’я або місце, де можна поставити мангал. Ще трохи і вже можна буде діставати мангали та шампури, смажити ароматні шашлики і настане справжня весна, а за нею і літо.

Дрова для мангалу та їх заготівля

Щоб шашлик вийшов чудовим, створив чудовий настрій, варто вже зараз подбати про те, на чому його смажити. Смачна їжа готується на вугіллі, а вони, у свою чергу, є результатом горіння дерева. Заготівля дров заняття клопітне, але якщо хочеться шашликів – варто попрацювати. Дрова потрібно напилися, розколоти і скласти так, щоб вони підсохли. Підготувати дрова для літніх шашликів буде простіше, якщо є відповідний інструмент. Пили та сокири – те, що потрібно мати під рукою для заготівлі дров.

Вибираємо сокиру для заготівлі дров

До речі про сокири, яку ж сокиру для цього вибрати? Це питання можна часто побачити, адже коли опалення не пов’язане із заготівлею палива, інструментів теж немає. Щоб заготовити дрова, а точніше розколоти їх, найкраще вибрати один із типів сокири – колун. Цей інструмент має довгу рукоять і потовщене сокирище. Таке поєднання збільшує силу, з якою він опускається при замаху на цурку. Колун виробляє більше колючий, ніж ріжучий рух і добре підходить для щільних видів деревини, а також тих, що мають багато сучків.


Видів сокир дуже багато, вони призначаються для різних робіт, у тому числі будівельних. Якщо розглядати строго за видами, то сокири поділяють на:

  • столярні,
  • теслярські,
  • колуни.


Сокира вважається одночасно і різальним, і колючим інструментом. Складається з двох частин:

  • рукоятки,
  • топорища.


Форми обох деталей варіюються в широких межах, до того ж ці варіації залежать від місцевості, де виробляється виріб. Існують певні правила, що дозволяють точніше підібрати сокиру для різних цілей. В цілому, будь-яка сокира підходить для рубки дров, справа лише в зусиллях, що витрачаються. Сокира може бути забезпечена як дерев’яною рукояттю, так і з прогумованих композитних матеріалів або термопластичної гуми (TPR). Такий вид знижує вібрацію та віддачу. Сокири з дерев’яною рукояттю мають властивість розсихатися, тому краще вибирати моделі з твердих сортів дерева, забезпечені клином. Якщо дрова для мангалу будуть заготовлятися на місці, цілком можна взяти невелику туристичну сокиру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.