КЕРАМІЧНА ПЛИТКА ПІД ДЕРЕВО ДЛЯ ФАРТУКУ КУХНІ

Вид керамічної плитки включає багато параметрів, які часом з’єднуються в одне – ми називаємо це словом “тренд”. Іноді найважливішим параметром серед інших починає вважати текстуру, тобто малюнок. На даний момент вона може поєднуватися з тактильним відчуттям рельєфу поверхні – фактурою. Все це має імітувати собою якийсь матеріал, тому плитка стає схожою на камінь або деревину. Головна перевага такої трансформації: отримання певного зовнішнього вигляду за відомих позитивних якостей матеріалу для обробки.

Кухонний фартух із плитки під дерево

Кухонний фартух – викладений з плитки, рідше за інші матеріали, прямокутник, який захищає від бризок. Матеріали, що легко вбирають соки овочів, фруктів, краплі жири, при цьому змінюють свій колір, не підходять для даної поверхні. Вона повністю інертна до них, при цьому відмити її просто, навіть маючи застарілі жирові плями, цілком можна скориставшись гострим ножем або скребком, зіскребти їх. Плитка також відома тим, що не виділяє нічого у повітря, це особливо важливо для кухні. Тут вплив пари та високих температур змушують поверхні розширюватися, звужуватися, чого майже не відбувається з кахлем.

Види плитки під дерево для кухонного фартуха

Кухонний фартух з плитки під дерево – модний, причому ще й практичний тренд. Перевага саме кахельної плитки тут у тому, що вона виробляється у різних розмірах, а також формах. Бажаєте отримати майже безшовне місце – вибирайте керамограніт під дерево. Бажаєте отримати текстуру, схожу на пікселі з невеликих кубиків дерева, тоді дрібноформатну плитку. Звичайно, підбираючи кахель під дерево цілком можна оцінити ідеально підходить вам:

  • розмір,
  • форму,
  • колір,
  • текстуру.


Деякі, намагаючись зробити білу кухню затишнішою, не виходячи за рамки обраного стилю, настилають на підлогу, а далі як продовження на кухонні фартухи один вид плитки. Плюс подовжених плиток під дерево, а також прямокутних невеликого формату в тому, що їх легко викладати різноманітними візерунками. Одним з найпопулярніших вважається ялинка.


Говорячи про плитку на кухонному фартуху, складно забути і те, що хвилює багатьох господарів, а саме міжплиткові шви. Плитка під дерево потребує ретельного підбору затирання. З нею поверхня по-справжньому заграє, контури плиток виділяться або повністю зіллються в єдине дерев’яне покриття. Хочете достеменно знати, що вийде: візьміть кілька плиток, покладіть їх на листі фанери, заповніть шви затиркою. Такий метод дозволяє точно визначитися із кольором швів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.