ЩО ТАКЕ АСИМЕТРИЧНА ВАННА

Вважається, що в природі немає справжньої симетрії, можливо, з цієї причини дизайнери використовують її або відштовхуються від природних асиметричних ліній, беруть їх за основу. Для створення оригінального інтер’єрного рішення необхідні два моменти: краса та практичність. Особливо складно поєднати їх у невеликих приміщеннях, де є безліч технічних вимог щодо розміщення об’єктів, наприклад, у ванній кімнаті. Щоб отримати високу функціональність, при цьому створити щось, що запам’ятовується в цій кімнаті, вибирайте асиметричну ванну.

Види асиметричних ванн

Досить часто, коли питання заходить про види ванн, можна почути про матеріали, форма ж обговорюється набагато менше. Це частково пов’язано з типовими проектами, в яких переважно змінюються види обробки, а не сантехнічні прилади. Асиметрична ванна – та сама ванна, але має якесь відхилення від симетрії. За формою такі ванни поділяють на:

  • багатокутники,
  • прямокутники з асиметрією,
  • трикутники з асиметрією,
  • складної форми.

Асиметрична ванна та економія простору

Крім цього, є ванни, що, незважаючи на зовнішні правильні форми, наприклад прямокутник, мають внутрішню асиметрію чаші. Інші навпаки мають повністю асиметричний периметр, що не дозволяє приставити їх до стіни або перегородки, що зазвичай робиться для економії простору.


Однак у таких ванн є багато плюсів. Завдяки звуженню країв вони дозволяють збільшити вільний простір до норм, що диктує наша фізіологія. Коли приміщення санвузла дуже мало, кожен вільний сантиметр дозволяє значно комфортніше повертатися, присідати і т.д.


Плюсом асиметричних ванн називають і те, що багато хто з них забезпечує місце для сидіння, що підвищує функціональність. Вибираючи ванну такої форми, обов’язково враховуйте всі особливості своєї сім’ї.
Щоб підібрати ванну з несиметричною передньою стінкою, що додається до двох стін, слід врахувати те, де саме розташовується зливний отвір. Крім цього, пам’ятайте, що часто ванну використовують спільно зі шторкою, яка дозволяє приймати душ без зайвих бризок довкола.

Отже, важливим є місце кріплення крана щодо широкої частини ванни, де буде комфортніше стояти. Вибравши ванну асиметричної форми, подбайте про те, як вона буде оформлена зовні. Останнім часом ванни можна закладати кахлем, відомо, що це складніше зробити на асиметричних конструкціях. Якщо цей варіант відпадає і акрилова ванна, бажано відразу придбати екран, які виробляють під конкретні моделі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.