ЩО ТАКЕ КЛЕЄВИЙ ПІСТОЛЕТ

Зробити щось своїми руками, для цього іноді потрібно просто небагато часу, надихнутися чимось цікавим та мати під рукою універсальні інструменти. Ці три складові можуть зробити життя барвистішим, речі, наповнені індивідуальними рисами, розфарбують його. Щоб зробити щось таким чином, потрібно вибрати спосіб дії, наприклад, клеїти або фарбувати, пиляти або випалювати.

Вибираємо клей для склеювання поверхонь

Для склеювання вибирайте один із видів клею:

  • звичайний контактний,
  • двокомпонентний епоксидний,
  • термоклей у стрижнях (етиленвінілацетат).

Інструмент для термоклею – клейовий пістолет

Для декоративних цілей останній вважається найкращим варіантом, а щоб його застосовувати необхідний інструмент – клеєвий пістолет. За своєю суттю цей електроінструмент – електричний нагріваючий елемент, що змушує стрижень клею розплавлятися. Розплав клею добре взаємодіє з багатьма матеріалами, надійно склеюючи їх. Крім цього, перевага даного методу, клей при нанесенні на інертні поверхні не взаємодіє з ними, а знову твердне. Тобто, якщо наносити клей на скло, то візерунок, що вийшов, можна буде зняти з поверхні після застигання.


Клейовий пістолет досить простий за своїм пристроєм. Всередину через отвір подається стрижень клею, який проходячи через електричний нагрівач і проштовхуючись за допомогою курка, утворює розплав. Він у свою чергу потрапляє в сопло, яке дозволяє дозувати та розподіляти розплав клею. Отвір для подачі стрижня розрахований на певний діаметр стрижня, що важливо враховувати при купівлі інструменту та його використанні. Чим більший діаметр, тим потужнішим необхідний клейовий пістолет, що підвищує витрати електроенергії або час розплавлення. Сопло клейового пістолета може бути виконане з термостійкої пластмаси або металу, останній варіант більше підходить тим, хто планує використовувати інструмент у професійних цілях. Курок клейового пістолета може бути повзунковим або карусельним, останній вважається надійнішим.


За допомогою клейового пістолета можна лагодити дитячі іграшки, створювати предмети декору. Часто такий інструмент використовують для пакування подарунків та з декорування. У домашніх умовах використання клейового пістолета допоможе практично скрізь, де ви звикли застосовувати простий клей і чекати на години його висихання. На даний момент клейові пістолети випускають як мережеві, так і акумуляторні, що чудово підходить для тонких декоративних робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.