ЩО ТАКЕ УТЕПЛЮВАЧ ДЛЯ ТРУБ


Тепловтрати – одна з актуальних тем, які обговорюються у будівельній сфері останні кілька років. Це пов’язано зі значним подорожчанням палива всіх видів. Ефективне утеплення фасадів, покрівель, цоколів будівель, а також заміна вікон призводить до відчутних результатів, при цьому є ділянка, теплоізоляція якої все ще слабо висвітлюється в різних джерелах.

Утеплення труб та його плюси

Теплоізоляція труб та трубопроводів раніше проводилася тоді, коли їх укладали масштабно, у великих кількостях, наприклад, коли йшлося про міські комунікації. Зараз кожен домовласник, у тому числі той, хто має квартиру, може утеплити будь-яку ділянку труб. При теплоізоляції труб можна отримати відразу три позитивні моменти:

  • вода всередині починає остигати повільніше,
  • знижується ризик утворення конденсату на металевих трубах,
  • матеріали, на додаток, справляють шумоізолюючий ефект.

На що варто звернути увагу при теплоізоляції труб

Як і у випадку з рулонним утепленням, а також плитами, результат залежить від:

  • технічних показників обраної теплоізоляції труб,
  • якості виконаних робіт.


Для теплоізоляції труб застосовуються ті ж матеріали, що і для інших ділянок робіт:

  • зшитий та незшитий поліетилен,
  • пінопласт,
  • ппс, ппш,
  • мінеральна вата.


Відповідно, вибираючи слід оцінювати показники матеріалу, а саме його теплопровідність, а також товщину утеплювача. Труби водопроводу, каналізації, опалення можуть пролягати різними ділянками, в деяких випадках товщина утеплювача має велике значення. Деякі види ізоляції доповнюють каширування – додають покривний шар фольги, що знижує тепловтрати та підвищує механічну міцність.

Поліетиленова теплоізоляція труб

Просту та недорогу теплоізоляцію труб можна зробити за допомогою поліетиленових трубних утеплювачів. Їхня головна перевага – швидкість монтажу. Що стосується якості робіт, важливо, що даний матеріал має, на відміну від інших, високу еластичність. Він легко ріжеться та склеюється спеціальними клеями або металізованим скотчем, що дозволить утеплити вузлові та кутові з’єднання. При роботі з утеплювачем для труб з поліетилену слід уважно вивчити документацію. Тут слід оцінити температуру експлуатації, а також можливість при необхідності прокладки дроту, що обігріває. Поліетилен має значний термін експлуатації, що вважається його перевагою перед іншими видами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.