МІЖКІМНАТНІ ДВЕРІ: ГЛУХІ АБО ЗІ СКЛОМ

Інтер’єри складаються з дрібниць, кожна з яких у результаті грає роль у тому, як почуваються ті, хто живе і стикається з ними щодня. Є те, що робить інтер’єр класичним, інше – модним. Вибір типів обробки – складова будь-якого ремонту, при цьому насправді є чотири основні частини:

Міжкімнатні двері та її види

Саме ці складові займають більшу частину бюджету та справляють на вісімдесят відсотків враження від житлового простору.
звичайно, міжкімнатні двері майже завжди ставляться раз і надовго. Тому економія в цьому питанні може зіграти злий жарт з покупцем, як і те, які саме двері обрані. Якщо відкинути все, можна розділити їх у два види:

  • глухі,
  • зі склом.

Глухі міжкімнатні двері

Перші названі так, тому що мають дверне полотно, що повністю закриває огляд. Такі двері можуть бути виконані у різному стилі, що також важливо враховувати. Класичний варіант міжкімнатних глухих дверей постачають фільонками. Також дверне полотно може бути рівним, гладким. Найчастіше вони з ДСП, мдф або різних видів деревини. Плюс такого вибору – високий рівень звукоізоляції.

Двері міжкімнатні зі склом

Двері зі склом – модний варіант. Їхня перевага – скло пропускає світло, а значить, воно краще проникає у всі приміщення. Двері зі склом можуть мати різний відсоток скління, розташування його також може бути різним. Вважається, що таких дверей варто уникати в однокімнатних і багатокімнатних квартирах, особливо, якщо вікна житлового приміщення виходять на південь або схід. Наявність скла може зіграти на руку батькам маленьких дітей: так зручніше контролювати їх заняття. При цьому, вже через п’ять-шість років, у наявності скла може відпасти необхідність.


Звичайно, в ідеалі житловий простір має бути обладнаний однаковими міжкімнатними дверима. Тобто або всі вони будуть глухими, або всі зі склом. При цьому є приміщення, де наявність скла, навіть із високим ступенем тонування, може стати незручною – це ванна та туалет.

Враховуйте в момент вибору власні відчуття щодо цього, а також те, який склад має ваша родина, скільки санвузлів у вашому будинку чи квартирі. Оцініть розташування сантехнічних приладів у цих приміщеннях. Найчастіше, щоб уникнути таких моментів, покупці обирають двері з однієї колекції двох видів, що з одного боку пов’язує все докупи, а з іншого, дозволяє вирішити всі питання з перерахованих вище.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.