ЩО ТАКЕ РІДКИЙ КЛЮЧ

Товари для догляду за автомобілем, а також спеціальні засоби, що полегшують роботу з певними видами деталей, з’єднань досить просто підібрати, знаючи, які параметри варто враховувати. На даний момент досить багато продуктів, що належать до єдиної категорії «автомобільні мастила». Випускають їх у вигляді:

  • паст,
  • аерозолів,
  • рідин.

Аерозоль вважається однією з найбільш популярних форм, так як подібний вид мастила зручний у застосуванні, добре розподіляється по поверхні, може проникати досить глибоко між деталями за рахунок тиску при впорскуванні. Серед подібних популярних мастил, одна привертає багато уваги – різновид має власну назву «рідкий ключ». Іноді відбувається плутанина, тому що цей вид застосовують для обробки замкових свердловин автомобілів при їх замерзанні або іржавінні, але сфера застосування набагато ширша.

ДЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ ПРОНИКАЛЬНІ ЗМАЗКИ

Рідкий ключ, як було зазначено, застосовується як склад, що проникає глибокого між деталями. Його, по праву, відносять до проникаючих мастил, причому до одного з універсальних. Аерозоль спочатку використовувався для спрощення процесу відкручування іржавих або, як їх ще називають, закислих гайок і гвинтів. У сучасному вигляді склад включає:

  1. перетворювачі іржі,
  2. синтетичні олії,
  3. розчинники.

Все це дозволяє видалити з поверхні металу іржу, а потім змастити місце гвинтового з’єднання, щоб з’явилася можливість розкрутити його. Одним із найвідоміших рідких ключів вважається WD-40.
До винаходу подібного проникаючого мастила проржавілі сполуки:

  • зрізали болгаркою,
  • розкручували складними інструментами,
  • нагрівали до розжареного металу.

Все це могло або не дати належного результату, або пошкодити пов’язані деталі, а також завдати шкоди здоров’ю.
Зараз досить просто мати під рукою флакон аерозолю з рідким ключем, обробити ним з’єднання та почекати певний час, зазвичай він вказаний на упаковці. Маніпуляції дозволяють розкрутити гайку або гвинт.

ВИБІР РІДКОГО КЛЮЧА

Найчастіше вибір рідкого ключа призводить звичайних власників авто в замішання. Якщо ви не займаєтеся ремонтом самостійно, ні з ким порадитися, то, безумовно, можна подивитися огляди з тестами. Оскільки проникні мастила, як і інші товари, діляться на сегменти, можна вибрати з найдорожчого, де більше шансів отримати необхідний результат. Рідкий ключ із недорогих, правильніше протестувати, що вигідно.


Почніть вибір змащення з оцінки власних потреб, автолюбителі застосовують його здебільшого для:

  • зняття болтів, що утримують диск колеса,
  • дверей та свердловин для ключа.

У деяких випадках він корисний і в районі кріплення двигуна, при знятті деталей дна машини. Чоловіки оцінять його і як мастило для різноманітного садового інвентарю, різноманітних механізмів, що мають колеса або деталі, що обертаються.


Перевірте, чи просто завдавши його на якийсь іржавий болт у дворі, спробуйте розкрутити з’єднання наступного дня. Так як він випускається в балонах, його досить просто зберігати, він завжди має бути з собою у дорозі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.