НАВОЛОЧКА – ЧАСТИНА КОМПЛЕКТУ БІЛИЗНИ

Купуючи комплект постільної білизни, варто, безумовно, подивитися на якість пошиття та тканини, її колір та малюнок, при цьому важливим параметром залишаються розміри. Лише кожна четверта жінка готова робити будь-які маніпуляції, пов’язані зі зменшенням розмірів його частин. Будь-який комплект постільної білизни складається з:

  • наволочок,
  • простирадла,
  • підковдри.

Кількість та розміри перших варіюється в залежності від типу комплекту, країни пошиття, бренду. Здебільшого двоспальні містять дві або чотири однакові наволочки, рідше дві пари для різних розмірів подушок. Вибираючи комплект, також слід розуміти, що наволочки стиратимуться частіше, а значить, їх необхідно буде замінювати на час. Експерти вважають, що їх слід прати кожні три дні, що зменшує ризик розвитку респіраторних захворювань, алергій. Тому рекомендують купувати додатково дві білих однотонних як заміну.

ЯК ВИБРАТИ КОМПЛЕКТ З ОБЛІКОМ НАВОЛОЧОК

Почніть підбір комплекту постільної білизни з виміру наволочок, при цьому правильніше робити це з виворітного боку, так як варіація наволочок з «вушками» перевищує розмір подушки на 4-5 см. Вони забезпечені краєм окантовки, який необхідний тільки для краси. Найпоширенішими розмірами, що зустрічаються у продажу, вважаються:

  • 50 на 70,
  • 70 на 70.

Останнім часом прямокутним подушкам віддають перевагу, що пов’язано з перевагою на користь ортопедичних, що мають саме таку форму. Щоб ліжко виглядало естетично, варто підбирати подушки подібного розміру з бажаним функціоналом. Менші розміри найчастіше необхідні для диванних подушок чи думок. Варто сказати, що є ряд виробників, що залишають певний допуск, тобто постільна приналежність буде дещо більшою за вказаний розмір. Це зроблено для того, щоб покупець міг вибрати подушку саме тієї висоти, що здається йому комфортною, адже частина ширини та довжини йде на компенсацію висоти. Деякі люблять, щоб подушка була обтягнута наволочкою так, щоб у процесі сну не втрачалася форма, інші вважають за краще, щоб вона фактично підлаштовувалась під сплячого. Тобто, важливо знати розміри подушок, що є в будинку, а також переваги домочадців.

ВИДИ НАВОЛОЧОК ДЛЯ ПОДУШОК

Як уже було сказано, наволочки підбираються на кшталт подушки, її функцій і розмірів. Крім того, господарок часто турбує:

  1. з якої тканини вони пошиті,
  2. яка застібка чи інша форма утримання подушки всередині використана.

Вибір тканини комплекту буває очевидним, але зіштовхуючись з наволочками з тієї ж тканини, багато хто розуміє, що надмірно груба або навпаки гладка тканина може виявитися незвичною, завдавати дискомфорту під час сну або відпочинку. Значно це важливо для дітей і людей похилого віку, які мають чутливу до тактильного контакту шкіру. Крім того, деякі види тканин, після пари прань, покриваються мікроворсом. До нього в процесі використання наволочки прилипають волосся, різні ворсинки, шерсть свійських тварин. Подібне належить до напівгладких тканин, у тому числі повністю натуральних.


Одягнена в наволочку подушка повинна утримуватися всередині. Це відбувається за рахунок:

  1. спеціального завороту тканини,
  2. пластикових застібок-кнопок,
  3. гудзиків,
  4. блискавок
  5. сили тертя,
  6. зав’язок.

Перший варіант найбільш простий і поширений, він витіснив той, що ґрунтувався на ґудзиках. Така наволочка може бути використана будь-якою стороною, що робить універсальною подушку. Якщо ж у вас є нестандартні ортопедичні подушки, для них швидше за все доведеться купувати наволочки окремо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.