КРЕМИ ДЛЯ ВАГІТНИХ

Вагітність – чудовий період, коли жінка розквітає, це відзначають її оточуючі. Однак, цікавого становища може бути ще не видно, а деякі його особливості ви вже відчуваєте на собі. Однією з особливостей вагітності, яка триває приблизно дев’ять місяців, є проблеми зі шкірою, а також кровоносною системою, яка частково пролягає всередині неї або прямо під нею.
Дивно, скільки проблем може завдати вагітним гормональна перебудова та збільшення ваги:

  • лущення нижньої частини гомілок;
  • сухість рук та губ;
  • варикозне розширення вен;
  • розтяжки на животі, стегнах, грудях;
  • поява пігментних плям;
  • синдром неспокійних ніг.

Все це найбільш поширені особливості впливу гормонів при вагітності на організм. Боротися з ними необхідно, при цьому правильний вибір кремів, лосьйонів та молочка для тіла ускладнюється багаторазово. Те, чим ви користувалися раніше, може не підходити з низки очевидних причин. Вибір крему ставати завданням, яке вирішується за допомогою лікаря, а можливо навіть деяких обстежень.

ЗАХИЩАЄМО РУКИ І НОГИ ВІД ЛУЩЕННЯ ПРИ ВАГІТНОСТІ

Значна частина проблем зосереджена в області кінцівок – рук, ніг. При виборі оптимальних засобів важливо враховувати:

  1. наявність уже існуючих алергічних реакцій,
  2. висипання, що з’явилися на шкірі під час вагітності,
  3. обмеження, пов’язані з певними небажаними компонентами.

Найпростіше за допомогою відповідних кремів для рук, ніг і тіла позбутися звичайного лущення. Крем допоможе подолати зневоднення верхніх шарів шкіри, затримувати вологу. Правильніше наносити його на ніч, після легкого душу, на просушену шкіру. Дивно, але це дозволяє легше засипати на пізніх термінах вагітності, знімає синдром неспокійних ніг, який знайомий багатьом.
Підбираючи крем для ніг або рук, а можливо лосьйон для тіла, намагайтеся, щоб він мав легкий або нейтральний запах. Найчастіше вагітні реагують улюблені аромати інакше, вони часто стають причиною головного болю, нудоти.


Лущення шкіри кінцівок у вагітних буває викликане зовсім не гормонами. Оскільки імунна система на певний час знижує свій захист, а шкіра – найбільший контактний орган нашого тіла, вона наражається на небезпеку зараження різними шкірними захворюваннями. У деяких випадках почервоніння, свербіж – привід терміново звернутися до провідного лікаря.

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ, ВИБИРАЮЧИ КРЕМ ДЛЯ ВАГІТНОЇ

Таким чином, вибираючи крем для майбутньої мами, потрібно розпочати з продуктів без різких запахів, із зазначенням відсутності консервантів та барвників. Іноді, для перестрахування купуються креми і масла для новонароджених, що у рази знижує ймовірність алергічних реакцій. При цьому навіть у цьому випадку наносите засіб на шкіру спочатку на невелику ділянку.


Насамперед оцініть склад крему, в інтернеті існують списки речовин, що впливають на плід, проникаючи через плаценту. Чим простішими і натуральнішими будуть компоненти – тим краще, але не варто захоплюватися ароматичними оліями, вони далеко не завжди мають натуральне походження, що складно перевірити.
У деяких кремах, наприклад, профілактичних венотонізуючих є речовини, що покращують венозний кровотік. Вони, з одного боку, прибирають лущення литок, з іншого, допомагають прибирати набряки третього триместру. Але, купуючи такий продукт, обов’язково проконсультуйтеся у лікаря, запитайте присутніх тонізуючих компонентів. Ще однією особливістю вважається поява пігментних плям, авторитетні джерела стверджують, що вони проходять після появи дитини на світ, але слід розуміти, що їх важливо не закріплювати, засмагаючи на відкритому сонці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.