ДЕКОРАТИВНІ ЛАЗУРІ ТА ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ

Кожен вид обробки поверхонь усередині приміщення хороший за своїм, вибір майже завжди ґрунтується на тому, які з них подобаються власникам та задовольняють вимогам до експлуатації. Звичайно, підхід до вибору може змінитися виходячи з того, які види обробки модні, які відомі вибирає. На сьогодні фарбування стін перебуває на піку моди. Але, якщо монотонність бентежить у виборі цього типу обробки, можливо, вам ще нічого не відомо про лазурі декоративні.

Час наносити декоративну блакить

Стіни пофарбовані і настав час трохи видозмінити їх нудний вигляд. Лазур – особливий вид фарби з високою концентрацією лаку та світловідбиваючого пігменту. За рахунок тонкого порошкоподібного помелу цей порошок після висихання робить поверхню блискучою. Так як блакиті наносять тонкими шарами, її може бути майже не видно на поверхні. Лесуючий ефект проявляється якщо на поверхню падає світло або змінюється кут її огляду.

Види лазурів за типом поверхонь

Лазур може бути нанесена на багато видів поверхонь. Досить часто можна побачити у продажу даним матеріал для:

  • деревини,
  • внутрішньої обробки сухих приміщень,
  • для фасадів.


Залежно від місця використання до складу вводяться додаткові компоненти, найчастіше інгібітори. Усередині приміщень декоративні лазурі наносяться різними способами. Щоб візуальний ефект – блиск мав неповторний вигляд, покриття не рівномірно розподіляють по поверхні, як звичайну фарбу, хоча і такий спосіб можливий, а накладають візерунками. Для такого, злегка хаотичного фарбування застосовують підручні та спеціалізовані інструменти та трафарети.

Як декорувати стіни лазурью

Декоративну лазур найпростіше наносити:

  • валиком із високим ворсом,
  • пензлем,
  • натуральною губкою,
  • зім’ятою ганчіркою,
  • целофановим пакетом.


Злегка просочену нею поглинаючу поверхню легкими рухами притискають до стіни. Ці краплі, штрихи блакиті, при повторенні по всій поверхні у результаті сформують візерунок. Рідкі види декоративної блакиті досить просто нанести набризком, взявши кисть із жорстким ворсом або щітку. Якщо хаотичний малюнок не підходить, можна взяти широкий плоский пензель, наприклад, макловицю, і нанести лазурь рівномірними мазками. Досить цікаво виглядає нанесена смугами блакить. Стіна, пофарбована нею, змінює малюнок під кутом, що й надає інтер’єру свіжості. Блиск можна надати не тільки гладким поверхням, стіни з фактурним оздобленням також можуть бути відтінені. У разі таких стін, головний принцип – не перестаратися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.