ЯКІ БУВАЮТЬ ЗАСОБИ ДЛЯ ГОЛІННЯ І ДЕПІЛЯЦІЇ

Сучасний зовнішній вигляд людини створюють мода та особисті уявлення про смак. Для того, щоб виглядати доглянутим, прикладаються зусилля, спрямовані різні сфери, одні винятково декоративні, інші мають взаємозв’язок зі станом здоров’я. Однією з таких сфер догляду за власною зовнішністю є отримання гладкої шкіри без волосяного покриву. Усі процедури загалом, створені задля цього називають депіляцією. При цьому умовно часто поділяють депіляцію і гоління.

Засоби для гоління та депіляції

У разі гоління, видаляється лише та частина волосся, що знаходиться над поверхнею, депіляція впливає на нього цілком. Видалення волосся характерна процедура для обох статей, різниця лише у ділянках тіла. Чоловіки найчастіше голять обличчя та голову, рідше інші ділянки тіла, а жінки – навпаки. Щоб гоління було дбайливішим, адже в процесі травмується шкіра, попередньо на неї наносять спеціально розроблені продукти. Засоби для бриття та депіляції – гелі та піни. Завдяки спінювання, ці засоби для гоління піднімають волосся, підвищують ковзання леза, працюють як антисептик. Склади для депіляції, яка буває механічною та хімічною, покликані в першому випадку, дезінфікувати шкірні покриви, а в другому розчинять його.

Поділ коштів на види та їх відмінності

Засоби для гоління поділяють на:

  • чоловічі,
  • жіночі.

Насправді особливої різниці немає. Поділ цих коштів відбувся через маркетингові ходи, тому засоби для чоловіків частіше мають ментоловий сильний аромат, жіночі – цитрусові та фруктові. Вибір між тими чи іншими засобами є досить суб’єктивним. При цьому більшість користувачів зазначає, що вибираючи засоби для гоління та депіляції орієнтуються на:

  • марку, бренд;
  • комфорт нанесення;
  • зручний формат упаковки;
  • відчуття після процедури;
  • економічність.


Випускають засоби для гоління у трьох різних видах упаковки:

  • металевий балон;
  • пластиковий тюбик;
  • металевий тюбик.


Останній вид на даний момент найрідкісніший. Кошти в балончиках вибирають ті, хто голиться регулярно, така упаковка дозволяє точно та швидко дозувати засіб, наносити його однією рукою. При цьому тюбики компактніші, засоби для гоління в такій упаковці простіше перевозити, брати в дорогу. Вибір засобу для гоління та типу упаковки – два важливі аспекти покупки, з іншого боку, найчастіше виникає питання: що економніше використовується гель чи піна. Вважається, що гель, при цьому слід пам’ятати, що важливіше маса флакона, а не візуальна кількість речовини. Порівнювання, багато хто приходить до висновку, що піна та гель для гоління від одного виробника витрачаються приблизно однаково.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.