КУТОВИЙ УМИВАЛЬНИК – РІШЕННЯ ДЛЯ ВАННОЇ КІМНАТИ

Підхід до планування ванної або санвузла часто ускладнюється відсутність достатньої площі для розміщення всіх сантехнічних приладів та техніки. Крім того, підведення труб також може бути ускладнене, що призводить до необхідності нестандартних рішень. Таким рішенням може стати розміщення умивальника в кутку. Таке розташування умивальника часто здається нераціональним, але варто побачити, як це виглядає у конкретному випадку, щоб робити якісь висновки.

Коли варто розмістити умивальник у кутку

Розміщення умивальника в кутку або вибір кутового умивальника – відмінне рішення для ванної кімнати у двох випадках:

  • коли вільний кут, при цьому ширина кімнати мінімальна;
  • є напівстіна, що утворює вільний кут.


У першому випадку бажана установка умивальника на тумбу, яка сама має трикутну форму. Заокруглення форм тумби у такому разі дозволить підвищити комфорт використання приміщення. Кутовий умивальник, що навішується на стіну, майже завжди має один прямий кут, це зроблено для точного стикування, що вимагає рівних стін.

Види кутових умивальників та їх встановлення

Умивальники, встановлювані на кутову тумбу, можуть бути будь-яких форм. Найпоширеніші з них:

  • круглі,
  • овальні.


При цьому круглі раковини здебільшого накладні, вони виглядають компактно на будь-якій тумбі. Вибираючи такий варіант, розрахуйте висоту тумби разом із умивальником, щоб використання залишилося комфортним. Овальні раковини врізаються в кутову тумбу, таким чином, виходить достатньо місця для розміщення косметики та іншого приладдя на стільниці. Приваблює цей варіант, тоді для стільниці краще вибрати твердий матеріал, наприклад камінь. Є також варіант, коли досить велика раковина розташовується у кут над ванною. Таке розміщення дає більше вільного простору, також зберігає саму ванну в чистоті.


Кутовий умивальник може мати мінімальні розміри, деякі прямокутні моделі ставлять у кут туалетної кімнати, що збільшує комфорт використання, зменшуючи прохідність ванної кімнати. Також це позитивно впливає на гігієну. Тумба під кутовим умивальником може стати додатковим місцем для зберігання, якого у ванній кімнаті завжди мало. Вибираючи раковину в санвузол, що розміщуватиметься в кутку, одразу пригляньте дзеркало або систему дзеркал. Оптимальний варіант у такому випадку – кутова навісна шафка з дзеркалом, де також можна розмістити корисні штучки, необхідні у ванній кімнаті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.