ГАЗОБЕТОН ПЕРЕГОРОДНИЙ: ВИБІР І МОНТАЖ

Поділ простору на окремі приміщення – зручний хід, що дозволяє виділити відповідну площу під певні потреби. Тому житлове, а також нежитлове приміщення може бути визнане комфортним або навпаки. Якщо розміщення стін усередині можна планувати самостійно, то для їх зведення найкраще вибирати оптимальні матеріали, такі як газобетон.

Газобетон для перегородок

В цілому, будь-який газобетонний блок – це один і той же матеріал, який нарізаний на зручні для розрахунків, укладання, дотримання максимальної ефективності характеристик форми. Блоки нарізають прямокутники лінійні розміри, яких різні. Є газобетон перегородковий – відносно тонкі гладкі блоки. Перевага придбання такого типу відомого будматеріалу без необхідності самостійної нарізки, розпилу.


Газобетон перегородковий представлений тут у вигляді таблиці, хоча існують інші розміри. Найчастіше варіюється ширина. Перегородки у приміщеннях можуть бути різним цілям. Для одних потрібна проста фізична перешкода, що закриває огляд, в інших випадках на перегородку буде нанесений досить важкий шар обробки, наприклад, керамічної плитки. Якщо точно не відомо, яке механічне навантаження нестиме газобетонна перегородка, бажано вибирати блоки не менше половини ширини стандартного.

Особливості монтажу газобетону перегородного

Укладання газобетонних перегородок дещо відрізняється від зведення несучих стін. Блоки повинні бути прикріплені до несучої стіни, один із способів застосування гнучких зв’язків. Обв’язка повинна розташовуватись кожні 2-3 ряди. У деяких випадках використовують металеві короби, що закріплюються на стіні, що несе, один край блоків укладається в них.


Найчастіше газобетон перегородковий застосовують для формування внутрішніх стін у приміщеннях, а значить, у кладці буде розташований дверний отвір. Цей момент слід врахувати, тому що над дверима повинна бути посилена перемичка, а верхній ряд кладки підходити до кутів блоками завдовжки не менше 20 см. Слід пам’ятати, що газобетон міцний, але крихкий матеріал, при кладці не повинно бути перекосів.


Кажуть, що газобетон перегородковий далекий від ідеалу через його пористість. Вважається, що міцність блоків недостатньо висока, тому в майбутньому до внутрішніх стін буде складно закріпити щось. Звичайно, дуже важливо врахувати ті ділянки, де передбачається кріплення меблів або інших важких предметів до стін, наприклад, на кухні та у вітальні. Якщо вибрати досить широкі перегородкові блоки, закріпити металовироби можна за допомогою хімічних анкерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.