ГАЗОБЕТОН І ПЕРЕНОС ДВЕРНИХ ПРОЄМІВ

Квартира куплена і тут з’ясовується, що планування, що здається ідеально, вимагає «невеликих» доробок – саме це пише більшість тих, хто вже затіяв повномасштабний ремонт у власному житлі. Серед таких важливих доопрацювань, основу становлять перепланування, зокрема перенесення дверних отворів, а також зміна розмірів у той чи інший бік. Для таких робіт потрібно спеціальний інструмент, а також будматеріали, наприклад, газобетонні блоки.

Послідовність перенесення дверних отворів

У процесі демонтажу, перенесення дверних отворів необхідно знати деякі особливості даної процедури, до того ж підібрати відповідні матеріали. Формування нового отвору має супроводжуватись узгодженням, а також посиленням його по всьому периметру або зверху, залежно від типу стіни. Варто сказати, що перенесення дверних отворів усередині приміщення стало набагато простіше тоді, коли внутрішні перегородки перестали робити несучими, якщо є така можливість. Отвори в несучих стінах мають бути посилені спеціальними методами.

Чим заповнюють старі дверні отвори

Після того, як новий дверний отвір сформований, приступають до закладання старого. Для цього використовують різні матеріали, що здебільшого залежить від ширини дверей, а також бюджету перепланування. Як наповнювачі застосовують:

  • цегла,
  • газобетон,
  • пазогребневі плити,
  • гіпсокартон.

Газобетон для закладання дверних отворів

Чому з усіх цих матеріалів газобетон дедалі більше набирає популярності? Справа в тому, що дверні прорізи все рідше переносять у будинках, де є внутрішні стіни з цегли, газобетон дозволяє точно підібрати товщину для формування стіни. При необхідності можна відпиляти надлишок, що робиться спеціальною ножівкою. Газобетон випускається як у готових тонких блоках, товщини яких достатньо для заповнення прорізів дверей, так і в простих блоках, що дає масу варіантів. На відміну від гіпсокартону, що формує лише каркас, із газоблоками відпаде потреба у заповненні порожнин.


Блоки слід правильно розмістити, до того ж не варто забувати робити обв’язування. Для скріплення застосовують спеціальні сухі суміші, а також клейові суміші у балонах. Такий матеріал застосовують не тільки для повного закладання дверних отворів, але і для часткової. Плюсом газобетону вважають можливість сформувати отвір будь-якої форми. Перепланування з перенесенням дверних отворів – витратне підприємство, але якщо закладати їх вирішите таким будматеріалом, ви точно полегшите собі завдання у рази.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.