ІНТЕР’ЄРНІ НАСТІЛЬНІ СВІТИЛЬНИКИ

Настільний світильник представляється нам у своєму класичному вигляді: ніжка та абажур. Цей тип знайомий і зрозумілий, яке б дизайнерське рішення не було перед очима. У деяких випадках, відмовившись від традиційного зовнішнього вигляду, можна отримати вельми оригінальне рішення в плані інтер’єру. Настільний світильник – сам по собі оригінальна деталь, що одразу привертає увагу, варто лише погасити верхнє світло. Якщо такий освітлювальний прилад виглядає незвичайно, він стає родзинкою всього інтер’єрного рішення.

Оригінальні настільні світильники

Настільні світильники оригінальних форм можуть зовсім не мати ніжки або абажура, а без увімкненого світла часом сприймаються як предмет декору. Не всі виробники приділяють увагу подібним видам приладів додаткового освітлення. У пошуках інтер’єрного рішення, яке завжди можна буде трансформувати, оцініть ті, у яких роль акценту грають настільні лампи.

Види незвичайних настільних світильників

Серед таких оригінальних моделей світильників є різні форми:

  • у вигляді геометричних об’ємних фігур;
  • тварин;
  • будинків;
  • вінтажних предметів.


Останні найцікавіші, тому що в інтер’єрі перевага віддається стилю лофт і сучасному, обидва дуже важливо пом’якшувати, інакше приміщення вийде холодним і формальним. Так настільна лампа у вигляді вінтажного ліхтаря – чудова альтернатива такому ж предмету, але розрахованому на свічку. Цей різновид набувають, щоб створити у вітальні морський стиль або казковий стиль у дитячій. Завдяки фальцетним склам такий ліхтар-лампа створює казкову атмосферу, м’яке освітлення. Лампи у формі ліхтаря можна розділити на ті, хто повторює старовинні вуличні ліхтарі, морські ліхтарі та виконані у східному стилі.


Геометричні фігури – каркас із дроту та покриття з тканини, пластику або рисового паперу, настільна лампа дає приглушене, рівномірне світло. Цей вид ламп оцінять ті, хто не любить яскраве освітлення, що б’є в очі. Однією з традиційних форм настільних ламп даного типу вважається циліндрична. Верх приладу може бути закритим чи ні, що створює різницю в ефектах при включеному світлі. Форма настільного світильника – куля, підійде як для тумб, так і як вечірнє освітлення в дитячу кімнату. З таким світильником світло не світитиме в очі, світло розподілятиметься рівномірно, а значить, навіть із включеною лампою можна заснути. Лампи настільні незвичайних форм в інтер’єрі – оригінальний штрих, який з легкістю зробить простір незвичайним, яскравим та затишним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.