ЯК ФАРБУВАТИ РАДІАТОРИ ОПАЛЕННЯ

Час іде, а значить, все змінюється, речі та обстановка навколо, що раніше вражали своєю новизною, втрачають зовнішній вигляд. Щось старіє швидше, інше навпаки, крім того, деяким предметам в інтер’єрі досить легко можна повернути колишній зовнішній вигляд. Радіатор опалення – винуватець безлічі дизайнерських баталій, що тільки не роблять із цим важливим предметів, через його непоказність з’явилася така кількість варіації дизайну.

Чому необхідно фарбувати радіатори опалення

Його трансформували, ховали в підлогу та за плінтус, закривали різноманітними ширмами, при цьому в сучасному інтер’єрі все частіше зустрічаються радіатори опалення без усілякого маскування. У процесі експлуатації батареї опалення:

  • пофарбовані в білий колір, жовтіють;
  • фарба сходить у місцях механічного впливу,
  • у неоднорідності покриття вбирається пил, бруд.

Фарбуємо радіатори: крок за кроком

Щоб оновити фарбу, тим самим освіжити зовнішній вигляд обладнання, слід зробити фарбувальні роботи. Їхня послідовність досить проста:

  • місце за батареями, під ними закривається захисною будівельною плівкою;
  • старе покриття зчищається механічно, або хімічними складами;
  • поверхня знепилюється, знежирюється;
  • наноситься ґрунтовка;
  • проводиться фарбування.


Для фарбування радіаторів опалення можна взяти фарбу як:

  • рідини,
  • аерозолі.


Варто пам’ятати, що в першому випадку фарба має більшу покриваність, а значить, може вистачити одного шару. Працюючи з такою фарбою, щоб дістатися складнодоступних місць, яких багато в різних типах радіаторів опалення, слід взяти радіаторну кисть. Для передньої та бічних частин краще вибрати вузький поролоновий валик. Наносячи фарбу пензлем, валиком на батарею, ретельно віджимайте надлишки, краще нанести кілька шарів ніж один товстий. Бажаєте отримати після фарбування гладку поверхню, не заощаджуйте на новій кисті, ворс буде більш гладким. Застосовуючи фарбу в аерозолі, переконайтеся, що в інструкції написано, що продукт призначений для такого типу приладів. Простіше керуватися розпилювачем аерозольної фарби допоможе невеликий шматок картону.


Не секрет, що білий колір радіаторів опалення – універсальний, при цьому сховати прилад, можна дуже просто: пофарбуйте його в той же колір, що і навколишній простір. Особливо часто це «трюк» роблять з чавунними та широкими сталевими радіаторами. Для тих, хто ретельно доглядає батареї, рекомендується підбирати фарби з високим ступенем глянцю, така поверхня буквально відштовхує бруд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.