ЯК ПІДТРИМУВАТИ ЧИСТОТУ АВТО ВЛІТКУ

Турбота про стан автомобіля – потреба, а для багатьох і задоволення. Якщо власник авто самостійно займається зовнішнім виглядом машини, він безумовно знає, як робити це в різні періоди, з яких особливо виділяються літній і зимовий. Зовнішній вигляд кузова та салону, як стверджують експерти, основа, відмінний їхній стан дозволяє при продажу отримати більш високу ціну, а при використанні авто – користуватися ним без сорому. Погодьтеся, доглянута, блискуча машинка з чистим салоном – місце привабливе та затишне.

Засоби та догляд за автомобілем влітку

Так які кошти необхідно мати для догляду за легковим авто у літній період? Якщо ви вже повністю перебудувалися на спекотні літні дні, значить, зимові килимки вже начищені, покриті спеціальним кондиціонером і прибрані. З літньої спекою в Україну приходить з одного боку менша кількість опадів, з іншого, у повітрі з’являються комахи, збільшується кількість птахів, зустріч з ними не прикрашає кузов. Крім цього, для одних це час чищення кондиціонера, а для інших – час відкритих вікон.

Як мити авто влітку в домашніх умовах правильно

У зимовий період після чищення від снігу та криги на поверхні лакофарбового покриття могли з’явитися сколи, подряпини, потертості. Перше, що потрібно зробити: ретельно вимити автомобіль, бажано робити це безконтактним способом. Тобто, навіть якщо ви робите це у власному дворі мінімийкою, дотримуйтесь послідовності:

  • пройдіться по кузову обприскуючим струменем, бажано, щоб авто залишалося мокрим 10-15 хвилин;
  • лише після цього проходьте інтенсивний струмінь з мінімийки;
  • далі, без тертя рухів намильте поверхню;
  • витримуйте той час, що вказаний виробником;
  • після ретельно змийте,
  • витирайте чистими ганчірками насухо.


Важливо робити дану процедуру під навісом або в тіні будівлі, бажано, щоб погода була менш вітряна. Перший етап дозволить розмочити присохлі частки, витрачаючи менше води, менше ушкоджуючи покриття. Для якісного миття використовуйте спеціальні засоби.

Поліроль та очищувач – ідеальний зовнішній вигляд автомобіля

Тільки після цього можна застосовувати інші засоби – очищувачі та поліролі. Кузов після миття стало простіше розглянути, оцініть кожну деталь, можливо, десь необхідно зробити чистку від бітуму, для чого є спеціальні аерозольні засоби.

З кожним із них важливо ретельно дотримуватися інструкцій. На поверхні є подряпини, їх можна відполірувати, для цього використовують полірувальну машинку і пасти для полірування. Якщо вам це в новинку, а звертатися на автомийку дорого або клопітно, можна скористатися чистим ганчір’ям і восковими спреями. Глибокі подряпини, що відчуваються при дотику можна покрити фарбує поліроллю.


Обов’язково зробіть чистку кондиціонера дезінфікуючими засобами, адже давно відомо, що волога, що всмоктується з повітрям із салону забруднення – сприятливе середовище для бактерій, що влітку може призвести до респіраторних захворювань. Для тих, хто любить покататися з відкритими вікнами, відомо, що буквально через пару годин на торпеді збирається пил, значить важливо додати до арсеналу засоби для чищення салону в аерозолі або тригері, м’які ганчірочки з мікрофібри, спеціальні серветки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.