ЯК ПРАЦЮЄ ПЕРЕНОСНИЙ ХОЛОДИЛЬНИК

Провесною, коли сонце вже яскраво світить, але на вулиці ще досить прохолодно, так приємно думати про літ і сезон відпусток. Навіть якщо відпочинок буде лише у вихідні, саме влітку хочеться проводити їх за межами приміщення. Хтось мріє про літню рибалку, інші – про пікніки та шашлики, третім – хочеться швидше побачити море. Ті, хто мріє про виїзди на природу, завжди мають список предметів, які необхідно докупити або оновити до нового теплого сезону. Це може бути все, що завгодно від нового мангалу до переносного холодильника.

Які види переносних холодильників бувають

Досить часто можна побачити, що любителі відпочинку на природі хочуть придбати невеликий, компактний переносний холодильник. При цьому під словом «холодильник» маються на увазі різні предмети:

  • термосумка,
  • ізотермічний контейнер,
  • компактний автомобільний холодильник.


Звичайно, повноцінним холодильником є лише останній, але він потребує електрики, та й коштує досить дорого. Термосумка – це ємність, покрита всередині матеріалом-ізолятором, він сповільнює теплообмін. Тому холодне довше залишається холодним.

Ізотермічний контейнер – переносний холодильник

При цьому ізотермічний контейнер, залежно від вибраних елементів, може охолоджувати, і нагрівати.
Такий контейнер складається із двох функціональних частин:

  • пластикового корпусу,
  • елементів.


Корпус працює так само як термосумка, при цьому виконаний цілком із міцного пластику, а значить, не порветься і не зламається. Елементи – плоскі ємності, в які найчастіше буває залитий соляний розчин. Відомо, що солі замерзають повільніше. Отже, в процесі розморожування теплообмін відбувається у бік даних рідин, інші ділянки – вміст контейнера залишаються прохолодними. Так само виходить, якщо конкретний вид елементів можна нагрівати.


Такий переносний холодильник особливо зручний для поїздок на автомобілі, оскільки досить місткий. Рибалки цінують у ньому можливість покласти свіжоспійману рибу і привезти її додому свіжою. Плюсом вважається можливість ретельно вимити переносний холодильник усередині. Багаторазові охолоджуючі елементи, їх цілком можна зберігати в морозильній камері звичайного холодильника. Бажаєте охолодити продукти добре, розраховуйте кількість елементів так: 1 штука на 5 літрів об’єму. Перенесення нагоді навіть тим, хто в літню спеку буде знаходитися в офісі, в неї завжди можна покласти бутильовану воду і замінювати елементи по необхідності, якщо немає звичайного холодильника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.