ЛЮСТРА ДЛЯ ОБІДНЬОЇ ЗОНИ

Висвітлення перестало бути одноманітним, кількість варіантів освітлювальних приладів зросла настільки, що можна обійтися без традиційних, таких як люстра чи торшер. Багато приладів стали служити швидше прикрасою, чому тепер надається більшого значення. Люстра стала арт-об’єктом, акцентом. Красиві екземпляри стали використовувати у знакових точках простору, наприклад, над обіднім столом у вітальні.

Три параметри вибору люстри в обідню зону

Вибір люстри для цієї частини житлового простору більшою мірою залежить від трьох параметрів:

  • стилю кімнати,
  • розмірів кімнати та столу,
  • розмірів кімнати та столу.


Безумовно, стиль – найважливіший чинник, що впливає вибір. На сьогодні різновидів люстр безліч, серед стилів особливо виділяють:

  • класичний,
  • неокласичний,
  • хай-тек,
  • лофт.

Модні види люстри для вітальні

Крім цього, перевага надається наступним матеріалам: матовому чорному металу, хрому та склу, у тому числі стразам. Витончені підвіси та жорсткі металеві конструкції створюють несподівані поєднання. Люстра має відповідати розмірам кімнати. Найчастіше столова зона вважається стаціонарною, на відміну інших, люстра тут може бути підвішена досить низько. Якщо вона висітиме над столом, то її ніхто не зачепить, змахнувши руками над головою, при цьому вона не повинна заважати огляду. Саме все це підштовхує багатьох прибрати звичну розкішну люстру з простору другого світла, якщо воно примикає до відкритої зони вітальні.


Люстра над обідньою зоною притягує погляд, тому саме сюди багато хто купує найдорожчу та екстравагантну модель.
Якщо мова заходить про класичний варіант – це, безумовно, освітлювальний прилад у кілька ярусів. У цьому випадку люстра в обідній зоні розміщується одна. Стиль лофт за рахунок більшої простоти та вимог до простої геометрії цього освітлювального приладу дозволяє повісити відразу кілька однакових люстр або з однієї колекції. Вони розвішуються трохи асиметрично, в тому числі і з перепадами висоти.

Так досягається привабливий візуальний образ усієї обідньої зони. Якщо ваш житловий простір виконано в стилі хай-тек, то обідня зона грає в ньому важливу роль. Вибираючи люстру для такого стилю житлового простору, наголосіть на формі столу, повторивши його в люстрі:

  • круглий стіл – кругла люстра,
  • квадратний або прямокутний – прилад у формі прямої або прямокутника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.