ЯК ВИБРАТИ ДОВОДЧИК ДЛЯ ДВЕРЕЙ

Система нашого будинку або будь-якого іншого приміщення влаштована так, щоб забезпечити безпеку та комфорт перебування всередині. Щоб взаємодіяти із зовнішнім світом, у стінах будівель є:

  • двері,
  • вікна,
  • технічні отвори: вентиляція, димарі.

Коли необхідний доводчик дверей

Вважається, що у кожного з цих конструктивних елементів свої особливості, у тому числі плюси та мінуси, які можна зменшити. Двері – надійний елемент, однак і вони не позбавлені особливостей, які хочеться покращити, наприклад, відчинення та закривання. Без сумніву, зачинення дверей в деяких випадках стає проблемою, якщо:

  • зайняті руки,
  • дверне полотно важке,
  • хочеться, щоб вони закрилися швидше.

Принцип роботи доводчика для дверей

Щоб виконати всі ці побажання та навіть трохи більше, до них прикріплюють спеціальний механізм – доводчик. Усередині надійного корпусу розміщені пружина і поршень, що взаємодіють між собою, які можуть працювати в газовому або рідкому – масляному середовищі. Залежно від того, відчиняємо ми двері або вона почала процес закривання за допомогою доводчика, пружина або стискається або навпаки. Таким чином, механізм рухає дверне полотно за допомогою важільного тяги.

Параметри вибору доводчика

Звичайно, різноманітність форм та видів доводчиків для дверей величезна. Їх поділяють за типом монтажу та класифікації, прив’язаною до маси, шириною дверного полотна (стандарт EN 1154). Чим більше, важче двері, тим потужнішим має бути механізм. Місце розташування дверного отвору продувається вітрами, обов’язково вибирайте механізм на один порядок вище за запропонований класифікацією. Таблицю з параметрами підбору доводчика, а також фото з типами кріплення можна побачити у цій статті.


Доводчик дверний – регульований механізм, про що знають далеко не всі. Налаштувати можна навіть самостійно швидкість відкривання, закривання, а іноді навіть утримування дверей у відкритому положенні під певним кутом. Такі особливості важливі для громадських будівель та приміщень. Регулювання доводчика бажано робити кожні півроку, оскільки масло всередині має властивість змінювати свою щільність залежно від температури навколишнього середовища.

Дверні отвори, розташовані на фасаді будівель, тобто механізм для закривання розташовується на вуличних дверях, слід вибирати з позначкою морозостійкий. Важливо те, що двері з доводчиком не можна фіксувати у відкритому положенні, такі дії призводять до поломки, як і неправильна установка без дотримання інструкції або зниження терміну служби. Вибираючи цей додатковий елемент, можна придбати його в колір дверей, що виглядає більш виграшно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.