ГЕОМЕТРІЯ ОБІДНЬОГО СТОЛУ

Їжа завжди приносить задоволення, якщо вона смачна, а обстановка довкола відповідає вашому смаку. Здебільшого люди їжу приймають вдома, тому місце, де це роблять вкрай важливо. Їдальня зона може бути окремою кімнатою або її частиною, що виділяється під обідній стіл. Звичайно, коли розміри приміщення вкрай малі, традиційні меблі замінюють барними стійками, що економлять простір. Якщо ж площа дозволяє, постарайтеся вибрати такий обідній стіл, що матиме, створювати необхідну атмосферу.

Три основні форми обіднього столу

Якщо уважніше придивитися до них, то умовно можна поділити на три основні групи:

  • коло – круглі;
  • еліпс – овальні;
  • прямокутні, квадратні.


Всі ці геометричні форми столів дозволяють досягти різних ефектів, при цьому всі максимально комфортні, з точки зору їди. У разі форма, скоріш соціальний параметр. Вважають, що округлі форми стільниці обіднього столу зближують тих, хто сидить за ним. Справа тут у тому, що через таку форму люди дивляться один на одного під гострим кутом. Тоді як сидячи за прямокутним столом, під прямим, це дає можливість уникати погляду людини, що сидить праворуч або зліва. Цікаво, що багато хто уникає прямокутних форм через:

  • їх строгості, вона здається надмірно нав’язливою;
  • гострих кутів, травмувати їх дуже просто.

Форма обіднього столу та причини вибору

Невеликі розміри кухні диктують свої вимоги, обідній стіл підібрати так, щоб легко розмістити його, зайнявши мінімум простору. Коли він маленький, стільниця має бути використана на всі сто, а значить, прямокутна та квадратна форма більш бажані. На кухні стіл часто застосовується для зберігання кухонного начиння. Прямокутник примикає до стіни, не залишає зазору. Найчастіше форму столу вибирають, виходячи зі стилю приміщення. Так кухні прованс або французькі стилі, рекомендують комплектувати меблями із округленими краями..


Яку б форму ви не вибрали, оцініть площу кімнати, що залишиться вільним після встановлення та розміщення стільців. Гарний стіл правильної форми повинен зайняти рівно стільки простору, щоб вам і гостям не доводилося обходити його або того гірше, для виходу з-за столу, просити тих, хто сидить поруч, потіснитися. Вузький простір можна заповнити предметом бажаної форми, але вужчим. Оцініть те, хто найчастіше сідає за стіл, скільки страв подається, іноді зайво велика: довга та широка стільниця зовсім не потрібна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.