ЧИМ УТЕПЛИТИ СТІНИ КВАРТИРИ

Тепло на вулиці – це пряма вказівка до дії, а саме початку утеплення фасаду будівлі. Іноді зробити цей вид робіт виходить лише на особистій ділянці – фасаді квартири. Тепловтрати хвилюють багатьох, особливо у зв’язку з тим, що дана тема активно обговорюється в інтернеті, а також дуже відчутно повзуть вгору ціни на всі енергоносії. Звичайно, не гріючи житло в холодну пору року тепла не отримати, але щоб воно йшло через підлогу, стіни, стеля та вікна менше, слід ухвалити рішення – зробити теплоізоляційні роботи.

Мінеральна вата та пінопласт – два популярні утеплювачі

Чим варто утеплювати квартиру? Методи в більшості випадків диктують вибір утеплювача. Усередині, безумовно, хочеться вибрати щось безпечне для здоров’я, а також простір, що з’їдає мінімум. Вибір складний, тому, більшість вирішується на утеплення зовні, в ньому є свої переваги. Під час робіт у будинку буде чистота та порядок.


Вибір утеплювача – найважливіший етап. Серед багатьох видів, власники квартир все частіше віддають перевагу пінополістиролу, а також мінеральній ваті у плитах. Зазначимо, що обидва види утеплювача застосовуються у складі систем, вартість яких залежить від вибору матеріалів. В цілому, у пінопласту та інших полімерних утеплювачів, як і мінвати, є свої особливості при нанесенні, крім того, терміни експлуатації різняться.

Утеплюємо фасад квартири пінопластом

Пінопласт та епс підбираються так, щоб з одного боку матеріал мав достатню щільність, але не слід завищувати її. Часто можна почути помилкову думку, що щільний пінопласт для стін краще. Насправді якщо стіна не відчуватиме точкових механічних навантажень, що може статися, якщо ви утеплюєте перший поверх будівлі, то щільність перевищуватиме зайвим. Теплий пінопласт робить його пориста структура. Набагато важливіше, щоб придбаний товар був рівним, без сколів та тріщин, а кульки мали один розмір. Вкрай важлива товщина пінопласту, цей параметр підбирається індивідуально, після аналізу тепловтрат, виробленого тепловізором. Пінопласт легко кріпиться до стіни, правильно технологічно використовувати механічний та хімічний способи фіксації. Для його кріплення беруть спеціальні дюбель-цвяхи, клей для теплоізоляції. Після закріплення ізоляцію закривають захисним шаром штукатурки.

Мінеральна вата – утеплювач для квартири

Приблизно та ж технологія може бути застосована і до утеплювачів у вигляді вати. У випадку із зовнішніми стінами варто набувати таких утеплювачів більшої щільності, щоб вони тримали форму навіть через тривалий час. Як і пінопласт, мінвата потребує зовнішнього захисту – оштукатурювання. Загалом вибір одного з видів укладений у бюджеті, виділеному на роботи, хоча досить часто можна почути, що пінопласт куди простіше кріпиться і коштує дешевше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.