ЯКІ БУВАЮТЬ ЗАСОБИ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ДИТЯЧОЮ ШКІРОЮ

Після народження дитини одне з важливих завдань батьків, особливо мами, захист здоров’я та сприяння адаптації організму до навколишнього середовища. Один із найбільш чутливих до змін органів – шкірні покриви. Дитина, потрапляючи з водного середовища в повітряне, одночасно починає контактувати з масою різноманітних бактерій, вірусів та алергенів. Щоб допомогти йому і не нашкодити, важливо особливо обережно та ретельно підбирати засоби гігієни та догляду.

Типи догляду за шкірою дитини

Догляд за шкірою починається буквально з перших хвилин, при цьому процедури можна розділити на дві частини:

  • пов’язані з водою,
  • безводні.


Кожна мама знає, що якими б якісними не були засоби догляду за шкірою дитини – це косметичні засоби. Вкрай важливо розуміти, що індивідуальна реакція шкіри немовляти і навіть старшої дитини може бути суто індивідуальною. Якщо шкіра має видимі ушкодження, а також почервоніння, лущення тощо, не слід наносити на неї косметичні засоби, особливо без консультації з лікарем.

Засоби для догляду за шкірою дитини

Кошти для догляду за дитячою шкірою поділяють на:

  • добавки для купання,
  • присипки,
  • олії,
  • креми.


Бажано, до першого повноцінного використання зробити алерготест: нанесення малої кількості на малу ділянку шкіри. Крім цього важливо, щоб у складі не було речовин, які, як доведено, викликають різні захворювання, наприклад, парабенів.


Правильна послідовність нанесення будь-якого засобу на шкіру малюка після тесту:


Креми дитячі – один із способів захистити шкіру дитини, при цьому вони різняться за дією. Так, ті, що підходять для зволоження, інші мають у складі фільтри від ультрафіолету. Уважно вивчайте склад кошти щоразу при купівлі, оскільки одні й самі види кремів можуть виробляти різні заводи однієї марки. Деякі види масел застосовують для масажів. Одним із найскладніших місць вважається місце контакту шкіри дитини та підгузку. Цю зону необхідно ретельно обробляти, бажано, залежно від зручності застосовувати присипку або олію. Якщо на шкірі вже є роздратування, слід скасувати використання косметики, а також самих памперсів. Вибрані засоби не повинні утворювати на шкірі дитини плівки або робити її жирною, оскільки це сприяє утворенню сприятливого середовища для патогенної флори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.