ПРИНЦИПИ ЗАСТОСУВАННЯ МОНТАЖНОЇ ПІНИ

Раніше монтаж забирав багато часу, роботи була суто індивідуальною, майстер повинен був ретельно підганяти вікна та двері, щоб зазор між ними та стіною був мінімальним. Тепер виконанням монтажу займаються найчастіше ті, хто не мають відношення до виробництва, а щоб підвищити швидкість установки, були придумані спеціальні склади-заповнювачі – монтажні піни.

Що таке монтажна піна

Суміш двох речовин при виході з балона контактує з вологою, що міститься в повітрі – утворюється щільна субстанція з високим ступенем в’язкості. Після деякого часу вона полімеризується, стаючи твердою. Саме речовина, що вийшла, і служить ущільнювачем і заповнювачем зазорів, так як володіє достатньою жорсткістю і теплоізоляційними властивостями. Монтажна піна дає низький рівень усадки, що дозволяє застосовувати її при монтажі конструктивних елементів.

Де застосовують монтажну піну

Правила роботи з цим будівельним матеріалом відомі всім. Залежно від типу балона піна наноситься через спеціальний пістолет або через насадку, що йде в комплекті. Перший вид оптимальний для великих обсягів заповнення піною. Другий, для разових короткочасних робіт, наприклад заповнення отвору, через яке виводилася нова труба. Перед застосуванням будь-якого типу монтажної піни варто прочитати те, як описує виробник. Хоча її види збігаються за складом, рекомендації з техніки безпеки різняться.


Монтажна піна може відрізнятися за якістю, щоб роботи проходили в хорошому темпі, оцініть його просто видавши трохи до початку. Смужка повинна виходити рівною, об’єм змінюватися рівномірно, піна після висихання не повинна мати всередині великих бульбашок або порожнин. Заповнення зазорів віконних та дверних прорізів – важливий етап монтажу. Щоб нанесення піни було якісним, проміжки та зазори обов’язково знепилюють, якщо вологість повітря недостатньо, поверхні можна обприскувати водою.

Типи монтажних пін

Монтажні піни застосовують у безлічі місць, при цьому варто розуміти, що тип продукту варто вибирати з деяким запасом. Так виробники поділяють їх на кілька типів, що відрізняються за:

  • складом,
  • робочою температурою,
  • місцем застосування,
  • класом горючості.


Вибравши підходящу для будь-яких робіт, варто пам’ятати, що цей продукт не призначений для склеювання. Також слід розуміти, що готовий вузл примикання, що має в собі запінену поверхню, має свій термін придатності. Він вказується на упаковці, при цьому, якщо поверхня не захищена від вологи та ультрафіолету, руйнація відбувається значно швидше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.