КОНДИЦІОНЕР ТА ІНТЕР’ЄР: СТИЛЬНІ РІШЕННЯ

Кліматична техніка – важливий атрибут сучасного простору усередині будівель. Серед безлічі видів та моделей щодня роблять вибір власники квартир та будинків, намагаючись вписати обладнання у звичний інтер’єр. До такої техніки, що відповідає за клімат, відносять і кондиціонер. Спочатку даний вид обладнання відповідав виключно за охолодження, при цьому шляхом провітрювання.

Функції та стиль кондиціонера

Зараз цілком можна підібрати оптимізовані моделі інверторного типу, що виконують три функції:

  • охолодження,
  • обігрів,
  • очищення повітря.

Всі ці функції важливі при виборі, проте в цілому, принципова дія цього виду техніки не змінилася, як і пристрій загалом. Найбільші зміни стосуються зовнішнього вигляду. Кожен виробник намагається отримати власний сегмент ринку, випускаючи нові, оригінальні за дизайном моделі. Кондиціонер найчастіше розташовується на видному місці, що обумовлено конструкціями.

Зовнішній вигляд кондиціонера та місце його встановлення

Цей вид кліматичної техніки розповсюджує охолоджене або нагріте повітря, а також просто вентилює його в одній заданій площині, рідкісні моделі роблять це у двох-трьох площинах. Щоб отримати максимальну швидкість, за яку в приміщенні встановиться необхідна температура, кондиціонер розташовують у центрі кімнати або ближче до місця перебування людини в ній.


Красивий кондиціонер – один із способів нівелювати недолік – видиме місце розташування. Одні вважають за краще прибрати його в коробку, що часто знижує ефективність і створює проблеми з обслуговуванням. Інші намагаються окрім ефективності та економічності оцінити зовнішні дані – стиль та дизайн. Кондиціонери випускають у так званих дизайнерських версіях. Серед популярних, серія ARTCOOL від LG, відразу за ними йдуть більш традиційні на вигляд NEOART і ARTCLIMA від Неокліма.


Перші відрізняються оригінальним рішенням форми – вони квадратні, до того ж плоскі. Їхня особливість – можливість вставляти під рамку репродукції картин, фотографії відповідного розміру, а також наявність в іншій моделі led підсвічування. Такий кондиціонер коштує дорожче, але виглядає стильно, це домашній модний гаджет. Другі відрізняються різноманітністю кольорів. Відомо, що традиційні кольори для кондиціонерів: білий та молочний, вони добре поєднуються з будь-якими колірними рішеннями інтер’єру. При цьому багато хто зазначає, що хотів би мати чорний або золотистий корпус кондиціонера, а також прикрашений малюнком.


Для деяких красивий дизайн – це більша форма, ніж колірне рішення. У традиційних моделях найчастіше згладжені, округлені кути, так що кондиціонер краще зливається з простором. Деякі інтер’єри вимагають зворотного, виробники відгукнулися та створили моделі з чіткими лініями та прямими кутами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.