РИМСЬКІ ШТОРИ ТА ЇХ ПЕРЕВАГИ

Переваги різних видів текстилю для вікон знайомі кожному, у своїй зробити вибір серед багатьох видів буває складно з низки причин. Якщо визначитися між одним із видів жалюзі та традиційними шторами ніяк не виходить – є альтернатива – римські штори. Звичайно, ті, хто розуміються на цьому питанні, глибше помітять, що в один ряд з римськими чи романськими ставлять також лондонські та австрійські штори. Різниця всіх цих видів у тому, як розташовуються планки та кільця механізму, а також у м’якості обраної тканини.

Що спільного у звичайних штор та римських

Всі ці види схожі в одному: вони поєднують у собі механізм подібний до жалюзів, а складаються з будь-якої тканини, що припала вам до смаку. Принципова відмінність римської штори – можливість вибору густини тканини. Будь-який текстиль для вікон виконує дві функції:

  • підвищує приватність усередині приміщення,
  • зменшує світловий потік.

Чим відрізняються римські штори від жалюзів

Залежно від густини тканини, друга функція сильно відрізнятиметься. Легкі тканини типу органзи або тюлі добре пропускають світло, злегка розсіюючи його, при цьому підвищують приватність. Такі тканини дозволяють дивитися крізь штори, часто через них видно, що відбувається всередині, якщо є перепад освітленості: світло в приміщенні, темно на вулиці. Намагаєтеся сховатись від сонячного світла – підбирайте щільну гардинну тканину для римських штор. На відміну від простих жалюзі та рулонних штор, римські можна доповнювати і прикрашати драпіруванням. Вони часто поєднуються для обраного інтер’єрного рішення з іншими видами штор.

Є також варіант, коли шити зовсім не доведеться. Даний тип штор продають у готовому вигляді, покупець отримує одразу:

  • механізм у зборі;
  • тканина, що її утворює.

Залишається лише встановити виріб зручним способом. Як і рулонні жалюзі, вони можуть бути встановлені на віконний отвір або на вікно. Вибираючи готову римську штору, варто відразу оцінити те, де вони будуть встановлені, тому підбирайте ширину виробу. Установка на віконний отвір передбачає, що ширина механізму і самої штори буде мінімум на десять сантиметрів більша за відстань між укосами.

При цьому перевага перед останніми – можливість підтримки їх у чистоті власними силами. Їх можна зняти та випрати. Якщо цей тип штор пошитий з тканини, зустрічаються і види із щільної рулонної, тоді для забезпечення більшого захисту від сонця зі зворотного боку можна додати щільну виворітну тканину. Переваги цього виду текстилю для вікон є очевидними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.