КОРОЇД – ПОПУЛЯРНА ДЕКОРАТИВНА ШТУКАТУРКА

Обійти стороною популярні технології у будівництві та продукти, мабуть, не зможе жоден блог про будівництво. Особливо коли справа стосується оздоблення, адже це візуальний образ, що закриває собою всі ті хитрощі, що дарують тепло, комфорт та затишок. Оздоблення будь-якого типу покликане створити красу, причому саме в нашому розумінні. Більш ніж половина тих, хто віддали перевагу іншим видам оздоблення фасаду, оштукатурювання вважають, що декоративна штукатурка з малюнком короїд виглядає привабливо, а з огляду на практику експлуатації – довговічна.

Просто та доступно про штукатурку короїд

Що ж таке короїд, статей про цей вид обробки маса. На додачу, оригінальний вигляд і простота нанесення зробили цей тип декоративної штукатурки Що ж таке короїд, статей про цей вид обробки маса. На додачу, оригінальний вигляд і простота нанесення зробили цей

  • цементно-піщана суміш або полімерна суміш,
  • дроблений, округлений камінь, наприклад, мармурова крихта.

Штукатурка короїд наноситься на підготовлену поверхню як фінішне оздоблення, за своєю суттю, це майже теж, що й шпалери. Суміш розтягується рівним шаром по поверхні, після чого гладким шпателем проводиться по поверхні. Шпатель зрушує кам’яну крихту, причому утворюється якась подібність візерунка. Він залежить від того, як саме взаємодіятиме шпатель із поверхнею. Найчастіше можна побачити три види короїду:

  • смуги горизонтальні,
  • смуги вертикальні,
  • хаотично округлені лінії.

Якого кольору суміш короїд вибрати

Саме останній вигляд дав цьому виду декоративної штукатурки таку химерну назву, яка швидко прижилася. Вважається, що чим більше діаметр каменів, тим товщі шар розчину, що наноситься, тим виразніше малюнок. Щоб наголосити на декоративності короїда, його особливими методами фарбують. У продажу можна знайти:

  • суміші без кольору,
  • кольорувальні, у підібраний за каталогом, відтінок,
  • готові кольорові рішення.


Перевага цього виду декоративної штукатурки в тому, що вона відмінно поєднується з іншими видами. Щоб досягти особливого ефекту всередині приміщень її покривають акриловими лаками та блакитами декоративними.

Є також техніки двоколірного фарбування короїда, що нівелюють один з мінусів: зміна кольору в поглибленнях, що з’являється при тривалій експлуатації без чищення або фарбування. Як і багато декоративних штукатурок, ця вимагає певного досвіду в роботі, а також набору інструментів, який знайдеться у будь-кого, хто займається обробкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.