ВИБІР ТЕРМОРЕГУЛЯТОРА ДЛЯ ТЕПЛОЇ ПІДЛОГИ

Тепло може бути отримане у приміщенні різними способами, це дає простір для вибору. Хтось вважає за краще, щоб не тільки повітря в житловому просторі було теплим, а й підлогою, яка, до речі, може бути кахельною або навіть з ламінату. Тепла підлога – спеціальний електричний або водяний засіб обігріву, а також їх поєднання та різновиди. Елемент, що нагрівається, передає тепло підлоговому покриттю, а то в свою чергу повітрю всередині приміщення. Щоб контролювати цей процес необхідно пристрій – терморегулятор.

Керуємо теплою підлогою

Спеціальний прилад керування теплою підлогою – терморегулятор, є компактним пристроєм, який з’єднаний з датчиком, заведеним під покриття для підлоги в момент монтажу. Розмір приладу приблизно 80-86 мм, глибина 50-60 мм, залежно від моделі, параметри можуть змінюватися. В цілому, всі терморегулятори мають один принцип впливу, відрізняється реалізація. Серед різних видів виділяють за типом управління:

  • механічні,
  • гібридні,
  • сенсорні.


Вважається, що перший тип терморегуляторів найбільш надійний, хоча зараз всі види, при дбайливому поводженні, служать тривалий термін. Тому, переваги за типом управління скоріше данина моді, інтер’єрного рішення та особистої зручності. Механічне регулювання найпростіша, з такою впорається будь-який від дитини до літньої людини, що часом найважливіше. Такий тип терморегулятора зазвичай має одну програму, яка задається вручну.


Гібриди терморегуляторів теплої підлоги дають більше інформації, кнопки та тумблери, що є тут, знижують навантаження на табло. Сенсорний екран у сучасного терморегулятора це не тільки заміна механічних тумблерів та кнопок, найчастіше такий прилад більш тонко налаштовує роботу теплої підлоги. Прилади з такого типу, з сенсорним екраном, часто відносяться до програмованих. Найсучасніший варіант дозволяє керувати теплою підлогою віддалено через wi-fi, адаптувати температуру, в тому числі, задаючи час її підвищення та зниження протягом доби, тижнів. Вважається, що цей прилад дозволяє заощаджувати кошти за рахунок м’якого регулювання, знижуючи витрати електроенергії.

Що важливо врахувати при виборі терморегулятора

У виборі конкретного виду терморегулятора особливе питання – ціна. Найчастіше, щоб мати можливість розділити контури обігріву, на кожну окрему ділянку: ванну, коридор, кухню, встановлюються окремі терморегулятори. Тоді вартість разових витрат збільшується, це важливо врахувати. Місце встановлення та доступності терморегулятора – ще одне важливе питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.