КРІПЛЕННЯ НА ВСІ ВИПАДКИ ЖИТТЯ

Створюючи щось нове, ми часто використовуємо старі, перевірені методи та технології, вони стають базою. Роблячи щось власноруч, застосовуємо інструменти, а також різноманітні матеріали. Взаємодія інструментів з матеріалами відбувається через вибраний спосіб кріплення деталей, серед яких два найбільш популярні:

Металеве кріплення та його особливості

До кожного конкретного випадку вибирають поєднання цих методів, а також тип кріплення. Слід зазначити, що кріплення або його ще називають металовиробом продукцій, дуже різноманітний. Крім величезної кількості найменувань, є розмірний ряд, що відрізняється він і методом обробки металу. Металовироби в момент виробництва піддають спеціальної обробки:

  • анодування,
  • оксидування,
  • лудіння.


Є й інші способи зробити метал більш міцним, з іншого боку, кріплення має тривалий час не піддаватися корозії в різних середовищах. До найпопулярніших видів кріплення відносять:

  • саморізи,
  • гвинти,
  • болти,
  • шайки,
  • шурупи,
  • шайби.


Деякі види металовиробів разом із спеціальними доповненнями утворюють сполуки, що призначені до виконання особливих завдань. Наприклад, саморізи та шурупи доповнюють металевими та пластиковими дюбелями. Вони підходять для кріплення чогось до порожнистих конструкцій і будматеріалів малої щільності.

Використання метизної продукції

Кріплення використовують для будівництва, ремонту, створення меблів та різних механізмів. Серед різних видів можна знайти відповідний вигляд та розмір. Деякі види кріплення, такі як шурупи, останнім часом набули нових форм, зміни в конструкції дозволяють досягти кращих, більш довгострокових результатів, знизити навантаження на момент монтажу. Вибираючи кріплення для конкретного завдання, пам’ятайте, що для нього часто потрібний спеціальний інструмент. Крім того, від типу робіт безпосередньо залежить те, який тип головки буде у вибраного виду кріплення. Найпоширеніші: потайна, напівциліндрична, з пресшайбою, остання замінює собою звичайну шайбу.


Щоб кріплення було якісним, його піддають стандартизації, яка проводиться за різними системами, однією з них вважається DIN. Також на даний момент деякі види стали видозмінювати, раніше на кінці шурупів і шурупів було вістря, зараз для простоти додано свердло. Воно покликане усунути необхідність попереднього свердління, його відсутність підвищувала витрати часу на роботи зі збирання та монтажу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.