СЕКРЕТ РОБОТИ РИМСЬКИХ ШТОР

Краса римської штори – те, що приваблює, а оригінальність конструкції робить простір незвичайним. До того ж саме про цей вид штор можна сказати, що вони лаконічні, але при цьому зовсім не виглядають як офісний варіант. Секрет римських штор у поєднанні досить простого механізму та можливості вибору тканини, це відмінне поєднання плюсів різних видів текстилю для вікон.

Два в одному – римська штора

Незвичайний зовнішній вигляд її можна доповнити оригінальними деталями, це надасть простору індивідуальності. Її можна легко адаптувати під стиль інтер’єру, а потім змінити на ваше бажання, адже головне, що механізм продовжує працювати зовсім непомітно для вас. Її можна використовувати як самостійний вид текстилю для вікон, також як додатковий.

Підйомний механізм римської штори

Секрет роботи римської штори – механізм. Варіантів його два, один найпростіший, традиційний, кріплення всієї конструкції виготовляється на брусок. Другий варіант: сучасний, пластиковий верхній карниз має каретки, відстань між якими можна варіювати в залежності від форми підвісу. Штори такого типу підвішуються по-різному, тому їх поділяють на:

  • римські,
  • англійські,
  • австрійські.


Нитки, що пропускаються через кільця, розміщені на задній стороні штори, дозволяють піднімати матеріал або опускати на кратну довжину. Зверніть увагу, що чим більше складок біля штори, тим точніше висота варіюється. Якщо ви захочете замінити матерію, можна розрахувати кількість необхідної тканини по таблиці. Вибираючи готові римські штори, обов’язково подивіться чи достатньо щільність матеріалу, особливо, якщо ваші вікна виходять на південну або східну сторону.


Полотно кріпиться до верхньої планки за допомогою липучки, що дозволяє зняти матеріал у будь-який зручний час. Такий метод кріплення до верхнього карниза повністю маскує його, складається враження, що штора висить сама по собі. Римські штори можна, на відміну від рулонних, замінювати за сезоном. Крім цього вони не вимагають великої кількості тканини, не набагато більше площі віконного отвору. Плюсом цього виду вважають і те, що підвісити його можна на вікно будь-якої форми. Карнизи для римської штори, що продаються в магазинах, найчастіше призначені для прямокутних вікон.


Принцип дії механізму римської штори можна побачити на схематичних малюнках, це дозволяє зрозуміти, як діє, більш точно. Тут же можна побачити на фото, як виглядає карниз до складання, після і сама штора зі зворотного боку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.