МАЛЕНЬКА І ВЕЛИКА КУХОННА ВИТЯЖКА

Планування кухні диктує багато речей, починаючи з розміщення меблів до самого її типу. Звичайно, стиль кухні багато в чому задає кухонний гарнітур, який включає в себе і різну побутову техніку. Велика площа кухні та високі стелі дозволяють створити зовсім інший дизайн приміщення, який відрізнятиметься від пропонованого для типових міських квартир. Якщо по-перше така побутова техніка, як кухонна витяжка, найчастіше маскується, вибираються вбудовувані моделі, що економлять простір, то для великої кухні характерна акцентна витяжка незвичайної форми, розміру.

Вибір розміру кухонної витяжки

Вибір між маленькою та великою кухонною витяжкою – справжній виклик для будь-якої людини, що любить готувати. Звичайно, саме у цьому випадку вона використовує за призначенням. Як показує статистика, майже двадцять відсотків тих, хто встановив цю побутову техніку, не використовують її через різні причини. Серед таких причин перераховують:

  • рідкісне використання кухонної плити,
  • можливість провітрювання через вікно,
  • зайвий шум.


Цікаво, що до тих, хто цінує великі за розмірами, складні пристрої фільтрів витяжки відносяться ті, хто курить в кухні, використовує велику кількість спецій і, що дивно, люди, що знаходяться на жорстких дієтах.

Маленька вбудована кухонна витяжка

Маленька витяжка – зручний, функціональний прилад. Найчастіше вона має телескопічну частину, яка висувається, збільшення площі захоплення парів. Вона майже не видно, що особливо цінується тими, хто шукає гладкі, чисті форми, цінує це в кухонних гарнітурах. Плюс такої витяжки в тому, що всі решітки та фільтри мають невеликі розміри, часто легко поміщаються у посудомийній машині. Наявність підсвічування вирішує питання із освітленням зони готування.

Великі витяжки для кухонного острова – варіант рідкісний. Їх рідше купують у квартири, адже для встановлення острова потрібна досить велика площа. До того ж, навіть якщо кухня спланована з островом, він найчастіше використовується, як барна стійка, у квартирах невеликої загальної площі, тоді витяжка просто закриває огляд. Велика витяжка виглядає грандіозно, вона привертає увагу, стаючи акцентною точкою. При цьому дуже важливо зрозуміти, яким чином вона буде кріпитися до стелі. Цей момент упускає багато хто, адже в кухнях великої кубатури найчастіше високі стелі, а побутовий прилад має обмежену довжину труби.


Будь-яка витяжка, чи то компактна вбудована, чи велика, що розташована над островом, повинна вписатися в загальне інтер’єрне рішення. Тобто класичний стиль кухні потребує відповідного дизайну витяжки та навпаки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.