НАТУРАЛЬНА ПІДЛОЖКА ПІД ЛАМІНАТ

Коли вибір величезний, часто трапляється так, що в основу ставляться важливіші речі, ніж скажемо вартість будівельного або оздоблювального матеріалу. Так, найважливішим параметром можуть бути високі екологічні вимоги до житлового простору. Якщо це дійсно так, то настилаючи покриття для підлоги, врахуйте такий матеріал як підложка. Звісно, серед її видів є натуральні.

Види натуральних підкладок під ламінат

Натуральна підложка під ламінат – матеріал, створений без синтетичних речовин, які, як правило, у процесі експлуатації виділятимуть речовини, що завдають шкоди здоров’ю. Серед натуральних підкладок найбільш відомі такі види:

  • коркова,
  • деревноволокниста,
  • лляна.


Серед природних матеріалів пробка вирізняється своєю довговічністю та властивостями, що загалом можуть зрівнятися з плюсами синтетичних підкладок. Функціями цього матеріалу вважають:

  • амортизацію,
  • шумоізоляцію,
  • теплоізоляцію.


Іноді в деяких джерелах можна побачити відомості про те, що натуральна підкладка має недостатню товщину для того, щоб вирівняти недоліки поверхні. В даному випадку варто розуміти, що підкладка не призначена для вирівнювання основи. У процесі експлуатації будь-яка підкладка у місці нерівності втратить свої властивості, що призведе до виникнення небажаних шумів під час ходьби, може зашкодити замки ламінату. Основа підлоги повинна бути вирівняна до настилу підкладки.

Коркова підкладка та переваги її вибору

Коркова підкладка має відмінні амортизаційні властивості, вона легко відновлює свою форму. Цей процес дозволяє ламінату майже невідчутно пружинити, що знижує навантаження на хребет під час ходіння. Підкладка з пробки має чи не найвищі показники шумоізоляції серед усіх видів подібних матеріалів для укладання ламінату. Вона знижує теплообмін між основою і покриттям для підлоги, а, отже, замки менше піддаються температурним перепадам.


Потрібно згадати і можливі недоліки. Як і будь-яка натуральна підкладка, корок боїться застою вологи. Через її присутність вона може почати розкладатися. Тому підкладку важливо відсікти пароізоляцією від основи. У такому випадку пробка матиме природну вологість, що сприятливо позначиться на її властивостях. Коркові підкладки найчастіше виготовляються у вигляді рулонів. Не варто боятися, що при розкочуванні утворюються нерівності, пробка легко відновить правильну форму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.