ОСОБЛИВІ ЗАСОБИ ДЛЯ МИТТЯ ПОСУДИ

Миття посуду – процедура, що включає в себе різні дії, які призводять до бажаного всіма результату – її чистоті. Залежно від забруднень, заходи, звані так, вимагають різного роду побутової хімії. Хоча загальноприйнята назва всіх подібних засобів – засоби для миття посуду, вони мають певні відмінності.

Коли ми миємо посуд

Під миттям посуду мають на увазі видалення:

  • залишків їжі, у тому числі жиру;
  • неприємних запахів;
  • різних видів нальоту,

а також:

  • дезінфекцію;
  • надання блиску.


Більшість засобів для миття має рідку форму, що дозволяє комфортно дозувати, а потім і розподіляти їх по поверхні тарілок, чашок, каструль. Якщо ж йдеться про застарілий жир, який до того ж обвуглився, як це буває на звороті сковорідок, доводиться використовувати агресивніші засоби. Тверді види нальоту, у тому числі від чаю та кави, застарілий жир із посуду найзручніше прибирати за допомогою пастоподібних засобів. Застосовуючи їх важливо розуміти, що будь-яка паста для миття посуду – абразив, а отже, згодом глянець кераміки, скла буде порушено. Цікаво, що такий принцип використовують у багатьох засобах для посудомийних машин, що дозволяє більш ефективно і швидко видаляти забруднення.

Засоби для видалення запаху з посуду

Багато видів їжі мають до приготування, інколи ж і після досить сильні запахи. Найпоширеніші з них: риба, цибуля, часник мають запахи, які складно видалити, як з посуду, так і з обробних дощок, деякі намагаються позбутися неприємних ароматів, що залишилися в холодильнику після зберігання. Якщо є можливість поєднання миття посуду та усунення запахів, візьміть будь-який засіб, що має лимонний або яблучний аромат. Звичайно, всередині засобу є ароматизатор, після нанесення неприємні запахи зникнуть, залишиться лише сполоснути посуд.

Миття дитячого посуду

У деяких випадках важливим є те, для кого призначається засіб для миття посуду. Цілком натуральних засобів дуже мало, до того ж легко можна придбати підробку. При цьому існують досить недорога побутова хімія для миття посуду, яка призначена для дитячого посуду, предметів, що найчастіше підходить і алергікам. Обов’язково читайте такі засоби, а на упаковці шукайте спеціальні знаки, які вкажуть на сертифікацію продукту. Мити посуд, отримуючи при цьому відмінний результат, знижуючи, крім іншого, витрати з сімейного бюджету – мрія кожної господині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.