НАВІЩО ПОТРІБНА МЕТАЛЕВА ЩІТКА

Щітка – звичний ручний інструмент, який є механічним абразивним засобом багаторазового використання. Рукоятка з невеликим потовщенням, яке вкрите щетиною, дозволяє легко діставатися найскладніших ділянок, що піддаються обробці. До винаходу електричних інструментів, що застосовуються у будівництві, оздобленні, ремонті, ручний інструмент користувався величезною популярністю, до того ж і зараз він один із найдоступніших.

Щітка для видалення іржі, окалини

Металева щітка, як відомо з назви, має щетину з металу, найчастіше стали. Тонкі прутики бувають прямими, а також сплетеними в косиці, що збільшує жорсткість виробу. Даний інструмент застосовується для усунення іржі, а також як столярний та малярний інструмент. Роботи з металу, зокрема зварювання, супроводжуються видаленням із поверхні непотрібних шарів. Щітка дозволяє обробляти невеликі, а також вигнуті, криволінійні предмети. На даний момент її частіше замінюють болгаркою зі спеціальними дисками, якщо обсяги металу, що обробляється, досить великі.

Металева щітка для брашування

Щітка будівельна металева служить столярним інструментом. Одна з методик чистової обробки деревини – брошування, що проводиться за її допомогою. Металеві щетинки при водінні ними без особливого натиску вздовж волокон видаляють м’які шари, виявляючи малюнок дерева. Щітка дозволяє обробляти складні поверхні, вибрати відповідний темп обробки, що набагато складніше зробити з крацюванням. Найчастіше металеву щітку використовують для очищення поверхні від великого сміття, наприклад, стружки.

Видаляємо стару фарбу та шпалери щіткою

Способів видалити старі шпалери та масляну фарбу безліч. Їх скоблять, відпарюють, розмочують, піддівають шпателем. Найчастіше може стати в нагоді для цього і металева щітка. Видалення масляної фарби не може, адже вона утворює на поверхні плівку. Навіть якщо використовувати для змивання спеціальні засоби, їх піде набагато менше, якщо попередньо пройтися фарбою металевою щіткою. Те саме можна зробити і зі шпалерами, крізь які після обробки краще потраплятиме вода, що розмочує поверхню.


Загалом щітка металева – простий, компактний інструмент, що має бути під рукою у кожного майстра. Якщо ж ви займаєтеся перерахованими вище роботами постійно, то, напевно, користуєтеся для цього електроінструментом, для якого можна підібрати додатково насадки – щітки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.