ВІДМІННИЙ МІКРОКЛІМАТ У ДОМІ БЕЗ ВИТРАТ

Мікроклімат у будь-якому приміщенні, а тим більше у житловому, має особливе значення. Наші відчуття залежать від безлічі факторів, деякі з яких зрозумілі, легко відчутні, інші впливають, який не так просто усвідомити, але воно не менш важливе.
Чи відчуваєте ви тепло чи холод, свіжість чи задуху – все це впливає на самопочуття, а у тривалій перспективі і на здоров’я. Повноцінний, багатогранний контроль за мікрокліматом усередині приміщення – складний, дорогий процес, що потребує спеціального обладнання. Контроль клімату полягає в:

  • очищення повітряної суміші,
  • її охолодженні чи підігріві,
  • нормалізації вологості шляхом осушення, зволоження.


Окремі процеси можна контролювати більш простими, доступними приладами.

ВЗИМКУ У БУДИНКУ ПОВИННО БУТИ ТЕПЛО

Нестача тепла може бути компенсована спеціальними приладами – обігрівачами. Загалом, обладнання цього знайоме всім, відомі його види, їх особливості. Додавши один із подібних приладів до наявного основного типу опалення, можна отримати більший комфорт. Плюс у тому, що час дії обігрівача ви вибираєте самі.


Найчастіше саме недостатня середня температура в приміщенні веде до дискомфорту, всі бажання людей усередині приміщення зводяться до того, щоб зігрітися. Іноді значна різниця між комфортним теплом та наявною температурою призводить до повільного охолодження, яке значною мірою впливає на здоров’я.
Як підібрати відповідний обігрівач? Почніть із двох основних параметрів:

  • розмірів приміщення,
  • швидкості та тривалості нагріву.

ЛІКВІДУЄМО СУХІСТЬ ПОВІТРЯ

Нагріти повітря – лише одне із завдань, пов’язане з організаціями мікроклімату. Опалювальні прилади всіх видів мають побічний ефект – осушення. Волога поступово видаляється з повітряної маси, якщо в літню пору вона надходить разом зі свіжим повітрям, то взимку з цим виникають складності. Сухість повітря призводить до:

  • сухості шкіри,
  • висихання слизових носоглотки, очей.


Як результат можуть утворюватися тріщини на шкірі, людина стає більш схильною до вірусних респіраторних захворювань. Для компенсації цього ефекту від обігрівачів застосовують кліматичний прилад – зволожувач повітря. Їх лише кілька видів, кожен має свої переваги, орієнтований певну аудиторію покупців. Зволожувач насичує повітря парами води, при цьому набагато швидше і ефективніше, ніж будь-який інший спосіб, при цьому сам прилад виглядає стильно, естетично. Перевага ще й у тому, що сучасні зволожувачі повітря є компактними, а це важливо для мешканців квартир.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.