LED ОСВІТЛЕННЯ В ОФІСІ

Входячи до великого офісного або промислового приміщення, в торговий зал відразу помічаєш уніфікованість оздоблення. Хоча матеріали можуть бути використані різні, як їх якість, так і кольорова гама, але якщо простір не заповнений меблями, предметами інтер’єру, стелажами, складається враження, що всередині є:

  • оштукатурені стіни,
  • підлоги з лінолеуму, наливні або плиткові;
  • стелі.

Підвісна стеля та освітлення LED

Саме вони, за великим рахунком, привертають найбільшу увагу. Стелі в сучасних приміщеннях загального призначення навісні, за ними простіше ховати:

  • кабелі, дроти;
  • обслуговуючі модулі систем: оповіщення, пожежної безпеки, відеоспостереження та ін.


Також важливо, що, у подібні стелі, легше розміщувати прилади освітлення. Для отримання максимального ефекту застосовуються світильники типу Downlight. Це варіант світильників, світловий потік яких спрямований вниз, при цьому вважається, що кут освітлення приблизно дорівнює 180 градусів. Правильне їхнє розташування дозволяє буквально залити весь простір рівномірним світлом, дуже близьким за відчуттями до денного.

Перехід на світлодіодне освітлення

Щоб при цьому заощаджувати кошти, відомо, що великі площі – великі рахунки за електрику, власники здійснюють перехід із люмінесцентних ламп на споти led. Як і звичайні світлодіодні лампи, офісні світильники мають світлодіоди, які мають очевидні плюси в порівнянні з попереднім поколінням ламп.


Споти, що встановлюються в стелі типу Армстронг, також мають варіанти накладного дизайну, можуть підвішуватися, якщо стелі занадто високі. Led світильники для офісів найчастіше мають геометричні форми:

  • квадрат,
  • прямокутник,
  • окружність.

Плюси освітлення led спотами

Вбудовувані моделі легше і тонше за своїх попередників, а значить, зазор між стелями може бути меншим. Вибираючи такий тип світильників в офіс, торгове приміщення, тренажерний зал, хол, готель, важливо знати інтер’єрне рішення, а також потужність приладів. Бажано зробити детальний розрахунок споживаної потужності, бажаної інтенсивності освітлення, іноді буває важливо врахувати призначення приміщення, щоб оцінити відповідну світлову температуру. Хоча для офісів рекомендують вибирати нейтральне біле світло, деякі приміщення краще висвітлювати менш інтенсивно.

При виборі led спотів великої площі оцініть, як розміщені світлодіоди по площі, це завжди можна уточнити. Такі світильники прості в експлуатації, також легко утилізуються, до того ж легко створити більш м’яке управління світлом в будь-якому просторі. Зі світлодіодними спотами можна застосовувати варіанти зонування, використовувати димери.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.