ІРИГАТОР: СУЧАСНИЙ ДОГЛЯД ЗА ПОРОЖНИНОЮ РОТА

Здоров’я зубів – запорука довголіття, адже відомо, що вони впливають як безпосередньо, так і побічно на весь наш організм. Звичайно, повністю уникнути проблем не вийде, але, користуючись сучасними засобами з відповідною регулярністю, можна значно продовжити цей період. На даний момент стоматологи дійшли висновку, що підтримання чистоти ротової порожнини найменш травмуючий, до того ж недорогий спосіб подбає про здоров’я порожнини рота.

Тенденції у догляді за ротовою порожниною

Переважна частина людей користується зубною щіткою та пастою, деякі застосовують електричні зубні щітки, а також нитки, йоржики, інші спеціальні пристрої. Останнім часом намітилося дві цікаві тенденції у підході до чищення ротової порожнини:

  • за результатами досліджень: карієс найчастіше виникає у місцях зіткнення зубів.;
  • споживачі хочуть використовувати менше хімічних речовин, у тому числі при догляді за зубами.

Що таке іригатор

На прийомах у стоматолога багатьом доводилося бачити прилад, що подає воду в ротову порожнину, саме він послужив основою для створення іригатора. Даний прилад дозволяє подавати струмінь води під значним тиском в районі 500 кПа прибирає з зубів плівку, утворену бактеріями. Розраховано також, що при цьому тиску достатньо трьох секунд на кожен міжзубний простір, тобто з усіма переміщеннями приладу процес триватиме приблизно 2-3 хвилини. Найчастіше іригатори мають плавне регулювання потужності струменя, тобто його тиску. Використання приладу почніть з низького тиску, підвищувати його вище норми не рекомендується, оскільки це шкодить яснам.

Види іригаторів для ротової порожнини

Іригатори бувають трьох видів:

  • стаціонарні (працюють від мережі),
  • переносні (акумулятори, батарейки);
  • що підключаються до водопроводу.


Варто сказати, що всі види мають власні переваги, проте тестування проводилося саме з першим видом іригаторів. Процес подачі води також значною мірою відрізняється. Іригатори ділять за типом подачі струменя води на:

  • імпульсні,
  • мікропухирцеві.


Перші подають струмінь води порціями, які виробляють мікроудари, тим самим розбиваючи наліт, зубний камінь, вимиваючи забруднення. Мікропузиркові діють більш ніжно, що підходить для ясен зі схильністю до кровоточивості.
Купуючи іригатор: оцініть набір приладдя, розмір ємності, довжину шнура. Багатьом подобаються модифікації приладу, що включають зубну щітку. Більший розмір ємності дозволить робити процедуру з комфортом, не поспішаючи, до того ж за нею буде простіше доглядати. Не всі розраховують власну ванну виходячи з особливостей приладів, таких як іригатор, тому довжина шнура повинна бути достатньою для комфортного розміщення біля умивальника і дзеркала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.