ПРОЧИЩЕННЯ ЗАСМІЧЕНЬ У ТРУБАХ ПОБУТОВОЮ ХІМІЄЮ

Багато систем, що працюють всередині наших жител, майже непомітні, створюють повне відчуття комфорту та простоти використання. Це можна сказати про водогін, опалювальну систему і, звичайно, каналізації. Зіткнутися з проблемами, пов’язаними з останньою – одне з найбільших страхів власників житла.

Як ліквідувати засмічення каналізаційних труб

Каналізація має властивість засмічуватися, чи варто одразу хапати побутовий засіб від засмічень чи шукати в інтернеті народні методи? Не всі засмічення можна усунути без фахівця, проте деякі види цілком можна ліквідувати самостійно.


Найчастіше засмічення відбуваються у раковинах через три причини:

  • відкладення солей на внутрішній поверхні труб;
  • жири;
  • скупчення волосся;
  • залишки їжі.

Варто відразу обмовитися, що якщо ви точно знаєте, що засмічення викликане останнім видом забруднення, то найкращим способом прочищення буде механічний.

Засоби побутової хімії від засорів

З відкладенням солей у трубах боротися можна, але варто розуміти, що тут варто підходити індивідуально до конкретного виду труб та розташування засмічення. Раковина засмічена раптово, вода йде, але повільно, швидше за все, причини: скупчення волосся та жирів в одному з колін сантехніки. Більша частина побутових хімічних засобів працює саме з цими видами засмічення труб.


Побутова хімія поділяється на два види, відмінні за формою випуску. Випускають побутові засоби від засорів у вигляді:

  • рідин різної консистенції;
  • гранул.

Варто усвідомлювати, форма випуску не має особливого значення, важливі речовини, що діють. Адже гранули так само утворюють розчин, потрапляючи у воду. До складу засобів від засорів у трубах входять луги, найчастіше:

  • гіпохлорит натрію,
  • гідроксид натрію,
  • нітрат натрію,
  • хлорид натрію.


Як супутні речовини додають ПАР, вода, неорганічні наповнювачі. Насправді всі кошти, що можна знайти у продажу, мають дуже схожий склад. Варто розуміти, що чим вища концентрація перерахованих коштів, тим агресивніші вони до поверхонь. Перед застосуванням дуже важливо прочитати інструкцію, звертаючи увагу на запобіжні заходи при роботі з лугами, деякі склади можуть бути вогненебезпечними. Плюсом застосування гіпохлориту натрію вважають, крім розчинення жирів та органічних залишків, високий рівень дезінфекції. Саме це забезпечує усунення неприємних запахів. Щоб засіб усунення засорів працював ефективніше, бажано застосовувати його регулярно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.