ЩО ТАКЕ САМОВИРІВНЮЮЧА СТЯЖКА

А ви знаєте, як влаштована ваша підлога? Це питання починає цікавити тих, хто вже готовий приступити до ремонту або придбав квартиру без оздоблення. Насправді підлога – це складний пиріг з різних верств, що працюють в сукупності дозволяючи: ходити по ньому, утримувати в будинку тепло, а також знижувати рівень шуму. Підлоги в будинках здебільшого виконуються з мінеральних основ, рідше в хід йдуть настилаються плаваючим способом. Щоб зрештою покласти те покриття, що хочеться, поверхню бажано ідеально вирівняти.

Види будівельних сумішей для підлоги

За аналогією з обробкою стін, для підлоги є три види сумішей:


За аналогією це: штукатурка, стартова та фінішна шпаклівки. Остання суміш вважається найдорожчою, в ідеалі її товщина при одноразовій заливці не повинна перевищувати 3-10 мм. Самовирівнювальна суміш для підлоги – вид стяжки, який має дуже рідку консистенцію. Це вид будівельної суміші також називають наливною підлогою, саме через консистенцію розчину.

Фактично цей розчин виливається на підлогу майже як вода, на додаток він розрівнюється, щоб покрити великі площі. Так на підлозі утворюється ідеально рівний тонкий шар щільної стяжки. Розчин розрівнюють широким шпателем і голчастим валиком випускають бульбашки повітря, що утворилися при наливі. Якщо не зробити це, висихаючи, суміш почне вичавлювати повітря, що знизить гладкість поверхні підлоги.

Наливна підлога – суміш, яка розрівнюється сама

Самовирівнювальна суміш може наноситися, як на всю підлогу, так і на окремі ділянки. На підлогу після висихання та твердіння можна настилати буквально будь-яке покриття для підлоги. Даний вид розчину, що вирівнює, може бути на основі:

  • цементу,
  • гіпсу.


Для кращих показників на стиск, в суміш, що самовирівнюється, вводять полімери, органічні модифікатори. За рахунок них суміш, при точному виконанні інструкцій з наливки та введення в експлуатацію, не дає усадки. При виборі конкретного продукту, рекомендуємо уважно вивчити те, що рекомендує виробник у технологічній карті, а не лише на упаковці. Для України особливо важливими вважаються такі параметри, що позначаються на якості та результатах нанесення суміші, що самовирівнюється, як вологість повітря і температура основи і повітря. Ці параметри можуть значною мірою змінити час схоплювання розчину, а отже, вплинуть на рівність поверхні. Самовирівнювальні суміші – один з нових продуктів, який вже з’явився в лінійках всіх відомих брендів, як один з кращих продуктів для фінішного вирівнювання підлоги з мінімальними втратами висоти приміщення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.