САНТЕХНІКА ГІГІЄНІЧНОГО НАПРЯМКУ

Повний набір сантехніки, що потрібна для комфортного життя, поповнився предметами, які раніше вважалися необов’язковими і встановлювалися лише тоді, коли суміщена ванна кімната мала солідні розміри. Тепер сантехніка гігієнічного спрямування, а саме біде та гігієнічний душ є в більшій частині нового житла, а також того, що зазнавав значної реконструкції.

Біде або гігієнічний душ

Досить часто можна почути питання, адресовані щасливим власникам цих видів сантехніки: чи це зручно, який варіант вибрати, у чому різниця тощо. Відразу варто уточнити, що у виборі немає свідомо правильного рішення, тут роль відіграють ваші особисті уподобання та особливості. При цьому тут буде вказано те, що може зрушити шальки терезів на користь одного з них.

Чому варто зробити вибір на користь біде

Біде – окрема чаша із санфарфору або фаянсу, на яку встановлюється спеціальний кран. Підводка майже завжди прихована всередині, як і в унітазі. Серед варіантів та різноманітних дизайнів зустрічаються біде, що мають простий зливний отвір, інші забезпечуються донним клапаном. Другий різновид біде комфортний для тих, хто економить воду, також досить часто її використовують просто як ємність, наприклад, для миття ніг, адже це просто зручно.

Ще один варіант, коли кран вбудований у саму чашу і вода подається точно нагору. Спеціальний кран для біде має комфортний нахил виливу, часто забезпечується поворотною головкою, для налаштування кута виходу води. Біде, як окремий вид сантехніки служить довше, значно меншою мірою створює ризик протікання.

Чому варто зробити вибір на користь гігієнічного душу

Що стосується гігієнічного душу, то цей вид душової лійки забезпечується кнопкою або важелем, що дозволяє контролювати потік води. Головка душа маленька, що зменшує радіус розсіювання води, підвищує безпеку користування та збільшує ефективність гігієнічних процедур. Гігієнічний душ має кілька способів підключення, найбільш популярним серед яких вважається поєднання його зі змішувачем прихованого монтажу.

Щоб такий вид гігієнічної сантехніки був комфортним, слід детально визначити:

  • хто ним користуватиметься,
  • як буде розміщуватись тіло,
  • правша чи шульга власник.

Цей душ не займає багато місця, тому доступний всім. Гігієнічний душ дозволяє не переміщатися з одного виду сантехніки на інший, що також підвищує комфорт. До переваг цього виду належать можливість маневрувати без зміни положення тіла. Даний вид сантехніки потребує добре продуманої системи затворів, а також не варто допускати до неї маленьких дітей, особливо якщо ви живете в багатоповерховій будівлі. Таким чином, обидва варіанти мають переваги та особливості застосування, які слід врахувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.