ПРОФІЛАКТИКА ПОЯВИ БЛОХ У КІШОК

Турбота про здоров’я улюбленого вихованця – турбота та про власне здоров’я. Адже не секрет, що багато захворювань передаються від нас тваринам та від них до нас. Котів можна вважати одними з найближчих наших сусідів, вони мешкають з нами в безпосередній близькості. Навіть за умови чистоти та постійної дезінфекції домогтися повного захисту від передачі захворювань не вийде, але деякі цілком можна усунути методами простої профілактики.

Кішки та блохи: як зрозуміти пора лікувати

Перше, що необхідно визначити, до якої категорії належить ваша кішка або кіт:

  • домашні,
  • вільного вигулу.


Особливо важливо, що навіть тварини, які не виходять з дому, можуть зазнати нападу бліх, а також мати в організмі паразитів. Тварина може заразитися з нашої вини, адже принести на одязі бліх можна навіть у квартиру. Спіймати бліх можна і за чергового походу до ветеринара. Щоб у цьому випадку контролювати процес, важливо проводити щеплення раз на рік, перед ними за два тижні проводяться різні заходи щодо дегельмінтизації, у цей час можна ретельніше оглянути тварину.


Коти та кішки вільного вигулу – група ризику, яка має оглядатися та оброблятися спеціальними препаратами та профілактичними засобами на порядок частіше.

Види засобів для котів та котів від бліх

Серед засобів для кішок для лікування та профілактики блох:

  • краплі,
  • підшкірні уколи,
  • шампуні,
  • нашийники з просоченням.


Ваша кішка почала часто чухатися, в районі вух або підборіддя, лопаток основа вовни стала коричневою або чорною, на шкірі з’явилися розчіси – швидше за все у тварини блохи. Ще однією ознакою можуть бути укуси на вашому тілі, які сильно сверблять, в районі від щиколотки до коліна. Не варто ігнорувати ці симптоми, тому що бліх не вивести за одну процедуру. Справа в тому, що яйця бліх потрапляють в організм тварини і коло життя блохи відновлюється. Тривалість такого циклу може становити до шести місяців.


Насамперед кішку або кота вимагає вимити спеціальним шампунем від бліх, після чого вичесати індивідуальним гребінцем з дрібним зубом. Далі, на холку капаються спеціальні краплі, після чого бажано дати улюбленцю таблетки від глистів. Доведено, що між появою бліх та глистів є взаємозв’язок. Якщо тварина виходить на вулицю, тобто має вільний вигул, одягайте їй нашийник із просоченням. Такий нашийник не вважається засобом лікування, оскільки його вплив досить локально, при цьому він знижує ризик розмноження бліх на тілі вашого улюбленця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.